Boleslav začne ligu v neděli proti Žižkovu
Klub

Boleslav začne ligu v neděli proti Žižkovu

Redakce

Utkání 1. kola Gambrinus ligy ročníku 2007/08 FK Mladá Boleslav - FK Viktoria Žižkov se hraje v neděli 5. září od 20,15 hodin na boleslavském městském stadionu. Diváci sem mohou těšit na fotbalový zpravodaj za 5,- Kč, tradiční občerstvení, roztleskávačky a v kiosku fanshopu plakát s aktuální podobiznou týmu za 20,- Kč i dalšími klubovými suvenýry s novým logem, případně pro sběratele se starým logem v odpovídající slevě. A samozřejmě uvidí kvalitní fotbal.
Průběh ligového mistráku FK Mladá Boleslav - FK Viktoria Žižkov můžete také sledovat v on-line reportáži na tomto klubovém webu.

Mladá Boleslav a Viktoria Žižkov se spolu střetly o mistrovské body naposledy v soutěžním ročníku 1978/79. Tehdy to bylo v jedné ze tří skupin druhé nejvyšší ligy v Československu. Od té doby se boleslavští a žižkovští fotbalisté v mistrovské soutěži nepotkali. A o prvoligové body nehráli v celé své více než stoleté historii. Když Mladá Boleslav v roce 2004 postupovala jako vítěz druhé ligy mezi českou fotbalovou elitu, Viktoria Žižkov ji opouštěla a z druhé ligy do první se vrátila teprve letos.
Ostrý vzájemný duel se konal v ročníku 2001/02, kdy se Mladá Boleslav s Viktorií Žižkov, tehdejším obhájcem pohárového prvenství z předchozího ročníku, střetly ve 4. kole tuzemského poháru ČMFS. Mladá Boleslav vyhrála 1:0, čímž postoupila do čtvrtfinále, ale tam narazila na Baník Ostrava, který ji po bezgólové plichtě vyřadil v penaltovém rozstřelu. Letos v březnu se týmy střetly v přípravném utkání bezprostředně před zahájením jarní mistrovské sezóny. Utkání FK Mladá Boleslav - FK Viktoria Žižkov 2:1 gólově rozhodli Abraham a Ordoš v boleslavském dresu, když vyrovnávací gól na 1:1 za Žižkovské dával Bažík.
FK Mladá Boleslav hrála před půl rokem v sestavě: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát - Kysela (66. Nečas), Matějovský (83. T. Sedláček), Abraham, Dittrich (51. Mikolanda) - Holub (46. Brunclík), Pecka (78. Ordoš). Připraveni ještě byli brankář Kučera a obránce Nesvadba. Na marodce byl nachlazený Poláček.
FK Viktoria Žižkov v jarním přáteláku hrála ve složení: Bartalský - Kušnír, Král, Labant, Šťastný - Stracený, Procházka, Bažík, Grznár - Švancara (71. Kalod), Blaha.
Po postupu do nejvyšší tuzemské ligy Viktorii Žižkov v letním termínu posílili brankář Pařízek z Příbrami, obránce Besta z Ostravy a středopolaři Pilař z Plzně, Kropík z Příbrami, Novák a Mougfire ze slovenského Sence, Tinga z polského Štětína a také zkušený slovenský trenér Griga, jenž v I. Gambrinus lize naposledy vedl Spartu Praha a před tím Slovan Liberec. Jediným známějším hráčem, který v letním přestupním termínu z Viktorie Žižkov odešel, byl Jakub Hottek, kdysi považovaný za velký talent slávistické mládežnické líhně. Přestoupil do skotského druholigového Livingstonu, kde podepsal dvouletou smlouvu. Ve stejném klubu bude na podzim na půlročním hostování působit také Tomáš Pešír z Mostu.

Fanshop banner