Juniorka hraje v sobotu o body s Letohradem
Klub

Juniorka hraje v sobotu o body s Letohradem

Redakce

První mistrovské utkání ČFL ročníku 2007/08 FK Mladá Boleslav"B" - FK OEZ Letohrad se hraje v sobotu 4. srpna od 10,15 hodin na boleslavském hřišti Astonka. Letohradští se s mladoboleslavským fotbalem naposledy potkali v loňském říjnu ve třetím kole poháru ČMFS. Uplynulý mistrovský ročník dohráli divizní C skupinu na druhé příčce za libereckou juniorkou, ale do ČFL postoupili odkoupením této soutěže od Sokola Ovčáry.

Východočeský klub z Letohradu je sice letošním nováčkem ČFL, ale v třetiligoví soutěží již v nedávné minulosti působil. „Sice moc hráčů, kteří z této soutěže mají zkušenosti, v týmu nezůstalo, jedná se asi jen o čtyři fotbalisty, ale soutěž je plná mladíků, kteří třetí ligu nikdy nehráli. Zkušenosti tedy budeme sbírat v průběhu soutěže. Ale strach v žádném případě nemáme. Myslím si, že by nám ČFL mohla vyhovovat víc než divize, kdy jsme museli každý zápas stůj co stůj vyhrát a honili jsme Liberec B," uvedl na letohradském klubovém webu trenér Karel Havlíček.
Přestože letošním letohradským sportovním cílem byl postup do ČFL, v mistrovské tabulce divizní C skupiny více bodů nasbíralo družstvo Slovanu Liberec"B". A tak si Letohradští poradili jinak. Vysněnou vyšší soutěž odkoupili od Sokola Ovčáry, které se v ČFL zachránily jenom o jeden bod a kvůli ekonomické náročnosti nehodlaly v třetí nejvyšší soutěži nadále pokračovat.
V letní přípravě odehráli Letohradští několik vydařených utkání. Porazili například Českou Skalici 4:2, Červený Kostelec 4:0 a také rezervu pražské Slavie 2:1. S Uničovem, který hraje MSFL, remizovali 3:3 a s druholigovým Hradcem Králové sehráli také nerozhodné utkání 1:1.
Letohradským se podařilo postoupit z prvního do druhého kola poháru ČMFS výhrou na hřišti SK Holice v Čechách jasně 4:0. O postup se přičinila sestava: Kykal - Šponar (60.Peřina), Rompotl, M.Stejskal, Gloziga - D.Stejskal, Valta, Kuchta (73.Kvapil), Hundák - Čada, Myšák (83.Kočí). Góly stříleli ve 41. Myšák, v 57. a 84. Čada a v 89. D.Stejskal.
Letohradští se ve druhém pohárovém kole střetnou s Náchodem-Deštnou a pokud uspějí, tak budou na svém pěkném hřišti hostit čerstvý prvoligový tým FK Viktoria Žižkov, pokud ten uspěje ve druhém kole na hřišti FC Graffin Vlašim.
Pokud do Letohradu přijede Viktoria Žižkov, zažije tam jistě podobně krásnou fotbalovou atmosféru, jako v loňském podzimu FK Mladá Boleslav, se kterým tehdy divizní FK OEZ Letohrad prohrál pohárové utkání těsně 0:1. Vyrovnaný průběh utkání sledovalo 2500 diváků. Po neproměněné penaltě, kterou Ordoš napálil do břevna ve 48. minutě, jediný a tudíž postupový gól dal v 54. minutě po Ševinského centru T.Sedláček povedenou střelou k tyči.

Fanshop banner