Boleslavský fotbal bude v mobilech
Klub

Boleslavský fotbal bude v mobilech

Redakce

Tisková konference FK Mladá Boleslav se konala ve čtvrtek 2. srpna od 11 hodin v hotelu Holiday Inn Prague Congress Centre v Praze-Pankráci. Představitelé klubu prezentovali aktuality z boleslavského fotbalu. Šeterle řekl, že v uplynulém ročníku klub hospodařil s rozpočtem 165 milionů korun českých, což přibližně ze třetiny tvořil obrat související s boleslavskou účastí v evropských pohárech. Obdobně tomu bude i v nadcházejícím ročníku 2007/08. Novináři se také dozvěděli, že FK Mladá Boleslav používá od letošního 18. června nové logo, které se hlásí k více než stoleté historii boleslavského fotbalu a zároveň ctí barvy posledních pěti úspěšných let.

Mezi další novinky patří informační servis prostřednictvím mobilní služby na adrese wap.fkmb.cz, roztleskávačky při ligových zápasech Holky z Bolky a generální partnerství s Nadací Terezy Maxové. Boleslavští fotbalisté na výchovně-vzdělávací internetový projekt Dejme šanci dětem (www.sance.cz), který existuje již osm let, darovali 360 tisíc korun českých.
Prezident Dufek řekl, že cílem pro ročník 2007/08 je postup v poháru UEFA do základní skupiny, jejíž zápasy se budou hrát v letošním podzimu, a na konci ročníku umístění v Gambrinus lize nebo národním poháru tak, aby zaručoval kvalifikaci do evropských pohárů.
Sportovní ředitel Kudela shrnul odchody a příchody fotbalistů v letním přestupním termínu. Z Mladé Boleslavi odešli na přestup Abraham (Sparta Praha), Kučera (České Budějovice) Palát (Vladivostok), na hostování Pecka (Aachen). Odešel také trenér Uhrin (Temešvár). Toho na trenérské lavičce vystřídal Zajíc. Hráčský kádr doplnili Hrdlička (Slavia Praha), Kalina (Kladno), Pižanowski (Řecko), Řezníček (Příbram), Táborský (Slavia Praha), Vaněček (Plzeň), kteří všichni přišli na přestup a Voříšek, který hostuje ze Sparty Praha.
Zvláštní případ je Mikolanda, který si v loňském podzimu zlomil nohu, potom se otevřela kauza s jeho přestupem z Viktorie Žižkov do West Ham United a zpět, navíc je v současnosti v takovém zdravotním stavu, že se nemůže fotbalu vůbec věnovat. Proto není vůbec na soupisce ani netrénuje.

Fanshop banner