Vít se Šmerdou posílí Hradec Králové
Klub

Vít se Šmerdou posílí Hradec Králové

Redakce

Jiří Vít přestupuje a Jaromír Šmerda odchází na půlroční hostování do 31. prosince 2007 do druholigového Hradce Králové. Šéfové boleslavského a východočeského klubu se na tom dohodli v prvním srpnovém dnu. Oba hráči se zapsali do historie mladoboleslavského fotbalu, neboť se podíleli na jeho postupu do první ligy. Už do letošního jarního kádru trenéra Uhrina se však nevešli a tak uplynulý půlrok Vít hostoval v Jihlavě a Šmerda hostoval v Příbrami. Nyní šli pomáhat Hradci Králové v boji o postup do elitní tuzemské soutěže.

Za dva týdny třicetiletý stoper nebo štítový záložník Vít je odchovancem Olomouce. Postupně hrál za Poštornou, Jihlavu, Ratíškovice a od léta 2002 za Jablonec, kde si připsal 24 startů v nejvyšší soutěži a premiérový prvoligový gól. V zimě 2004 přestoupil do Mladé Boleslavi a pomohl ji k postupu do I. Gambrinus ligy. V boleslavském dresu za tři mistrovské ročníky si připsal dalších 58 ligových startů a čtyři góly. V letošní jarní sezóně hostoval v druholigové Jihlavě, která měla postupové ambice, ale nepovedlo se jí je naplnit.
Osmadvacetiletý bek nebo defenzivní halv Jaromír Šmerda fotbalově vyrostl ve Spartě Praha, kde však v dospělosti kopal pouze za rezervu. První ligu si zakopal až v Mladé Boleslavi, kam přestoupil již v roce 2001 a tudíž se podílel na historickém postupu mezi tuzemskou elitu. Na začátku roku 2005 hostoval v Ústí nad Labem, v létě toho samého roku měl namířeno do tehdy prvoligových Blšan, ale nakonec zůstal v Mladé Boleslavi, za kterou v mistrovském ročníku 2005/06 nastoupil k 29 ligovým zápasům. Na jaře 2007 hostoval v Příbrami, v jejímž dresu si připsal dalších 11 prvoligových startů.

Fanshop banner