Fandové se zajímali o vše možné a několikrát aktérům besedy aplaudovali
Klub

Fandové se zajímali o vše možné a několikrát aktérům besedy aplaudovali

Redakce

Na předsezónní setkání s vedením klubu, trenéry a hráči přišlo tři sta fanoušků. Zaplnili celý jeden sektor západní tribuny, kde se akce tentokrát konala. Příjemné letní počasí prvního srpnového dne, zdarma klobása a pivo byly základní předpoklady k pohodové atmosféře. „Chceme hrát na špici Gambrinus ligy, vyhrát tuzemský pohár a v poháru UEFA postoupit do základní podzimní skupiny," zahájil debatu prezident klubu Josef Dufek. „Jsem přesvědčený, že mužstvo je dobře připravené," pokračoval v optimistické lajně generální ředitel Jaromír Šeterle. Sportovní ředitel Zdeněk Kudela označil letní změny v kádru za řízené a povedené transfery. Zkrátka a dobře, šéfové FK Mladá Boleslav jsou přesvědčení, že mužstvo přes léto posílili a nejvyšší ambice splní.

Na co se fandové ptali? Tady jsou otázky i odpovědi.
Jak jste spokojený s přípravou a jak bude vypadat sestava proti Viktorii Žižkov?
„S přípravou jsem spokojený. Sestavu na premiéru s Žižkovem mám z devadesáti procent v hlavě hotovou,"
odpověděl trenér Zajíc, který nevyloučil v průběhu srpna ještě pohyby v kádru. Do podzimní ligy počítá s kádrem jednadvaceti až dvaadvaceti hráčů.
„Jsme odhodlaní udělat všechno, aby jsme zopakovali předchozí úspěchy a byli v tabulce co nejvýše,"
doplnil trenéra kapitán týmu Matějovský. „Dobře jsme doplnili a myslím si, že to mužstvo bude dobré," přidal se brankář Miller.
Jak je Petr Voříšek spokojený v Mladé Boleslavi?
„Jsem moc spokojený, Boleslav se ke mně zachovala fantasticky a chtěl by ji pomoct a navázat na úspěšné dva roky."

A Tomáš Hrdlička?
„Jsem na tom podobně, v Mladé Boleslavi jsem spokojený s podmínkami i s tím, jak mě kluci dobře přijali dobře. Věřím, že budeme společně pokračovat v úspěších."
Jak by Voříšek porovnal rakouskou ligu s českou a konkrétně s jeho nynějším působením v Mladé Boleslavi?
„Porovnávání jednoznačně vyhrává Mladá Boleslav,"
vysloužil si Voříšek potlesk.
Uvažovala Mladá Boleslav s angažováním brankáře Zlámala ze Sparty?
„Jsme rádi, že jsme udrželi Matějovského a Millera. Zdůrazňuji, že v Millerovi máme v Mladé Boleslavi nejlepšího brankáře Gambrinus ligy,"
řekl Kudela, což přítomní fandové odsouhlasili bouřlivý aplausem.
Proč nehrajete více po zemi?
„Chceme hrát po zemi, ale kolikrát to opravdu nejde,"
reagoval Matějovský.
Jak se Hrdlička těší na atmosféru boleslavského kotle?
„Určitě je boleslavský stadion lepší než strahovský, kde mají diváci k fotbalu daleko,"
potvrdil známou pravdu nedávný slávista.
S jakým rozpočtem bude fotbalový klub hospodařit?
„Ve stejné výši kolem sto padesáti milionů korun jako v minulém ročníku,"
informoval prezident Dufek.
Pan Hrůša se podivoval nad nízkým vstupným, když se v Mladé Boleslavi hraje nejlepší fotbal v republice. A pochválil prezidenta Dufka, že angažuje trenéry, kteří mužstvo dirigují slušně a bez vulgárních výrazů. Současného kouče Zajíce pasoval na slušného člověk a hráče pochválil za zdravé sebevědomí.
„Souhlasím, že fotbal je jednou z nejlevnějších zábav v Česku,"
přikyvoval generální ředitel Šeterle, ale vzápětí dodal, že vedení klubu neuvažuje o dramatickém zvyšování ceny vstupenek.
Jak to vypadá s výstavbou severní tribuny?
„Situace je nejasná,"
přiznal s neskrývaným rozčarováním v hlase prezident Dufek a generální ředitel Šeterle připustil možnost zvýšení kapacity západní a východní tribuny. V dalším průběhu debaty Dufek zdůraznil, že fotbalový klub není vlastníkem městského stadionu a se současným vedením magistrátu se dohodl, že do záležitosti výstavby severní tribuny nebude již aktivně vstupovat, neboť řešení je na radních, kteří jsou legitimními představiteli vlastníka stadionu, jímž je město Mladá Boleslav.
„Jsem optimista, že dokončíme sportovní akademii u deváté základní školy, a že vybudujeme sportovní a zábavní komplex v místě bývalé hlavní plochy uprostřed areálu městského stadionu,"
dodal fotbalový prezident.
Pan Kropáček prostřednictvím sportovního redaktora Boleslavského deníku doporučil trenéru Zajícovi postavit útočné duo ve složení Kysela - Holub. „Děkuji za doporučení, ale k dispozici mám i jiné úderné typy včetně T.Sedláčka, kterého zbytečně někteří neomalení diváci shazují, přestože se jedná o klubového srdcaře, který si to nezaslouží," prohlásil trenér Zajíc.
Pana Horynu zajímal podíl angažovanosti automobilky do boleslavského fotbalu. „Nebudu to konkretizovat v číslech, jenom řeknu, že bez její podpory by nemohl zdejší fotbal působit na současné úrovni," poznamenal prezident Dufek.
Kdo bude brankářskou jedničkou?
„Nejlepší výkony v přípravě podával Šeda, který se velmi zlepšil, ale jedničkou pro mistrovské zápasy bude samozřejmě Miller,"
odpověděl trenér Zajíc.
Jak jsou na tom zdravotně Dittrich, Riegel a Poláček?
„Dittrrich bude hrát až na jaře, Riegel už zkusil kopat za juniorku a Poláček možná bude při ligové premiéře na lavičce, ne-li dokonce na hřišti,"
popsal stav dlouhodobých marodů trenér Zajíc.
Jak je možné, že hráči prohrají se slávistickými mladíky, i když je to jenom příprava?
„Z prohry se slávistickou juniorkou jsem byl stejně rozzlobený jako vy a souhlasím s vaším rozhořčením, ale na druhou stranu vím, že každý z nás občas neodvede svoji práci kvalitně a utkání s juniorkou Slávie byl právě tímto okamžikem,"
řekl trenér Zajíc.
„My jsme také nebyli s vlastním výkonem spokojení, ale aniž bych ho omlouval, řeknu upřímně, že někdy prostě přijde na člověka a na tým špatný den. Dovedete si představit, co se asi dělo v kabině Olympique Marseille, když ho vyřadila neznámá Mladá Boleslav?"
přidal pár slov k zamyšlení kapitán Matějovský.
Je pravda, že Hrdličkovi bývalí spoluhráči ze Slávie záviděli, že přestupem do Mladé Boleslavi bude dostávat pravidelně výplatu?
„Nepřišel jsem do Boleslavi kvůli penězům, ale abych se zlepšil i fotbalově,"
reagoval Hrdlička a fandové mu zatleskali.
Proč Matějovský neoznámil termín červnové svatby, aby se mohli přijít fandové podívat?
„Nechtěl jsem plné tribuny a byl jsem spokojený, v jaké atmosféře svatba proběhla,"
přiznal Matějovský, že nechtěl mít svatební obřad v ryzím fotbalovém kotli, byť se konal originálně na fotbalovém trávníku.
Jak je možné, že ve hře Mladé Boleslavi je takový rozdíl doma a venku?
„Jedním z našich cílů je, aby mužstvo hrálo stejně dobře doma i venku. Neměl by v tom být markantní rozdíl, ale musíme si uvědomit, že soupeři se dnes už snaží na boleslavský tým vytáhnout a to především na svém hřišti. Vždyť většina mužstev na domácí ploše hraje lépe,"
vysvětlil trenér Zajíc.
Bude působení juniorky v třetí lize tak děsivé, jako v předchozí sezóně?
„Nepoužíval bych takové hodnocení pro celou uplynulou sezónu, neboť na jaře po výměně trenéra se herní projev i výsledky zlepšily. Hráčský kádr juniorky se přes léto stabilizoval a tak věřím, že nebude v tak napjaté situaci, jako v předchozím soutěžním ročníku a i herní projev bude lepší než v loňském podzimu,"
prohlásil Kudela.
Proč v letní přípravě nedostával více příležitostí Kopic?
„Kopic nemůže v prvním ligovém kole hrát kvůli trestu za čtyři žluté karty ze závěru předchozího ročníku. Proto jsme museli zkoušet složení stoperské dvojice bez něho,"
vysvětlil trenér Zajíc.
Proč nehraje Ordoš?
„Michal Ordoš si za dobu působení v boleslavském klubu dosud nevybojoval místo v základní sestavě, letos v létě opět dostal příležitost a je pravda, že se zlepšil v přístupu k tréninku i zápasu. Nepopírám však, že jsme v poslední době zaregistrovali zájem z některých klubů o tohoto hráče a vyhodnocujeme situaci. Máme čas do konce srpna,"
uvedl sportovní ředitel Kudela.

Fanshop banner