Juniorka porazila českou akademickou reprezentaci
Klub

Juniorka porazila českou akademickou reprezentaci

Redakce

Junioři porazili českou akademickou reprezentaci před jejím odletem na Univerziádu, která se v letošním srpnu koná v Thajsku. Utkání se hrálo na hřišti v nymburském sportovním centru. Boleslavský tým si vypracoval více gólových příležitostí a vyhrál zaslouženě, čímž svoji letní neporazitelnost prodloužil na šest utkání v řadě. Před přestávkou se trefili Vizingr a M. Sedláček, třetí gól přidal těsně před koncem utkání Schubert.

Akademici začali lépe a v úvodní pětiminutovce musel boleslavský brankář Pižanowski třikrát zasahovat. Ovšem v 5. minutě po prvním boleslavském rohu hlavičkoval prudce Řezníček a brankář akademiků vytlačil míč na břevno, od něho se odrazil na lajnu a branku uchránil až obránce rázným odkopem. V 15. minutě Nečas technickou střelou těsně minul horní růžek.
Hrál se oboustranně svižný fotbal, boleslavský tým však byl ve své ofenzívě nebezpečnější. Ve 35. minutě Nečasův přesný rohový kop zakončil hlavou Vizingr - 0:1. Dvě minuty před přestávkou se do soupeřova vápna z pravé strany probil Vaněček, jeho bombu brankář vyrazil na hranici šestnáctky, kde M. Sedláček bez přípravy pravačkou vypálil přesně k levé tyči - 0:2.
Pět minut po změně stran vypíchl Řezníček protihráči míč a založil akci, ve které běželi tři boleslavští fotbalisté na jednoho bránícího hráče. Řezníčkovu přihrávku Schubert prodloužil na Murárika, ale ten napálil nohy brankáře. V dorážce se neprosadil ani Schubert.
V 60. minutě Pižanowski vytáhl nad břevno povedenou střelu z dvaceti metrů. V 83. minutě Riegel zpětnou přihrávkou hledal Vizingra, ten míč nezachytil a umožnil tak soupeři sólovou akci, ze které podle vystřídavšího brankáře Ehrenbergra skóroval zlínský Janča - 1:2.
Poslední slovo patřilo boleslavským hráčům. V 87. minutě se Kalíšek v odvážném průniku z pravé strany prodral do soupeřovy šestnáctky, nezištně připravil šanci Schubertovi, jenž prokázal střelecké geny a mazácky podle gólmana skóroval - 1:3.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Pižanowski (70. Ehrenberger) - Svoboda (46. Kalíšek), Vizingr, Mrvík, Skramužský - Vaněček (61. Riegel), Kučera (46. Murárik), M. Sedláček (46. Vajgl), Gögh (46. Fabián) - Nečas (46. Schubert), Řezníček (70. Dytrt).

Góly: 83. Janča - 35.Vizingr, 43. M.Sedláček, 87. Schubert

Rozhodčí: Hlaváč

Fanshop banner