Boleslav začne tuzemský pohár ČMFS v Libiši
Klub

Boleslav začne tuzemský pohár ČMFS v Libiši

Redakce

Pohár ČMFS má za sebou úvodní dvě porce utkání v předkole a v 1. kole. Mladá Boleslav, stejně jako ostatní prvoligové celky, do tuzemského poháru ještě nezasáhla. Ovšem v prvním kole se rozhodovalo o tom, kdo Mladou Boleslav vyzve na souboj ve druhém pohárovém kole. V poslední červencové sobotě Libiš porazila Český Brod 4:1 a to znamená, že ve středu 5. září pojede Mladá Boleslav do Libiše, obce v těsném sousedství Neratovic.

V utkání s účastníkem divizní B skupiny Sokolem Libiš je prvoligový tým FK Mladá Boleslav samozřejmě favoritem, ale pohárová klání nejednou smazala teoretické předpoklady. Šanci na postup do třetího pohárového kola mají oba soupeři a zářijový boj nebude snadný pro žádného z nich.
Pokud Mladá Boleslav v Libiši nezaváhá a postoupí v poháru dál, narazí ve 3. kole na vítěze duelu Dobrovice - Kolín. V prvním kole Kolín vyhrál v Čelákovicích 4:2, přestože v poločase prohrával 1:2. Dobrovice vyhrála na hřišti klubu Pěnčín-Turnov 1:0 po bezgólovém poločase. V obou případech letošní nováčkové divize (Čelákovice i Pěnčín-Turnov) neuspěly proti zkušenějším týmům, za jaké lze považovat divizní Dobrovici a především třetiligový Kolín.
K případnému utkání třetího pohárového kola do Dobrovice nebo do Kolína by Mladá Boleslav jela ve středu 26. září.

Fanshop banner