Není střelec. Kdo se v pravou chvíli probudí?
Klub

Není střelec. Kdo se v pravou chvíli probudí?

Redakce

Fotbalisté Mladé Boleslavi v letošní letní přípravě sehráli devět utkání a z nich čtyři proti zahraničním soupeřům. Nejkvalitnější a nejsledovanější byly ty s bundesligovými týmy VfB Stuttgart a VfL Wolfsburg. Kyselou kuriozitou bylo dvojí červencové střetnutí se Slavií Praha, nejprve s prvoligovým a potom i s třetiligovým rezervním týmem, když ani jednomu z nich nedali boleslavští fotbalisté gól a podlehli shodně vždy 0:1.
Bilance devíti přípravných utkání je varovně vyrovnaná, neboť mužstvo třikrát vyhrálo, třikrát remizovalo a třikrát prohrálo při slabé střelecké potenci jedenácti nastřílených gólů.

Z devíti utkání jenom ve dvou se Zajícovu mužstvu podařilo dát soupeři více než jeden gól. Ve dvou zápasech dokonce ani jeden. Letním králem boleslavských střelců je překvapivě dvaadvacetiletý středopolař David Brunclík se třemi góly, když dva dal v posledním přípravném utkání proti kyperské Larnace. Z jedenácti letních gólů pouze dva dali útočníci - Kysela bundesligovému Stuttgartu a Táborský kyperské Larnace.
Kdo vidí černě budoucnost pod vlivem momentální absence střeleckého lídra, měl by si vzpomenout na loňský rok.
V létě 2006
sehrála Mladá Boleslav deset přípravných utkání a z toho šest se zahraničními soupeři. Nastřílela v nich celkem osmnáct gólů. Letním kanonýrem byl Kulič se šesti góly, po dvou dali Sedláček, Matějovský a Pecka, po jednom přidali Ordoš, Rolko, Mikolanda, Kysela, Krátký, Abraham. Když se pak roztočila Gambrinus liga, Kulič marně hledal letní střeleckou mušku a Pecka si vystřílel korunu ligového střelce.
A tak společně věřme, že jakmile se rozhýbe podzimní mistrovská sezóna, bude mnoho věcí vypadat a fungovat jinak, než by napovídala statistika letní přípravy.

Souhrn přípravných utkání v létě 2007:
30.6.-sobota v Písku: FK MB - Marila Příbram 1:1 (Brunclík)
5.7.-čtvrtek v Čelákovicích: FK MB - Brno 1:0 (Hrdlička)
5.7.-čtvrtek v Čelákovicích: FK MB - Slavia Praha 0:1
7.7.-sobota v Rejšicích: FK MB - Kladno 1:1 (Ordoš)
14.7.-sobota v Bad Aussee: FK MB - VfB Stuttgart 1:2 (Kysela)
17.7.-úterý v Köflachu: FK MB - Genclerbirligi SK 2:1 (Voříšek, Ordoš)
22.7.- neděle doma: FK MB - VfL Wolfsburg 1:1 (Hrdlička)
25.7.- středa doma: FK MB - Slavia Praha"B" 0:1
29.7.- neděle doma: FK MB-AEK Larnaca 4:1(Brunclík 2, Táborský, Rajnoch)

Střelci letní přípravy: 3 - Brunclík, 2 - Ordoš, Hrdlička, 1 - Voříšek, Kysela, Táborský, Rajnoch

Fanshop banner