Boleslav porazila Larnacu v dešti o tři góly
Klub

Boleslav porazila Larnacu v dešti o tři góly

Redakce

Za necelou půlhodinu skolila Mladá Boleslav kyperský tým, který po většinu hrací doby jasně přehrávala. V rozpětí šťastné pětiminutovky se dvakrát prosadil Brunclík a zakrátko se přidal Táborský premiérovou trefou v boleslavském dresu. Druhý poločas byl gólově vyrovnaný, přestože do příležitostí se nadále častěji dostávali boleslavští fotbalisté. Teprve po Rajnochově hlavičce za stavu 4:0 se podařilo Kypřanův snížit. Utkání se hrálo za stálého deště, který více než fotbalistům vadil divákům. Přišlo jich nečekaně málo vzhledem k tomu, že pro boleslavský tým bylo utkání generálkou na ligu.

Od počátku byla Mladá Boleslav aktivnější. Nejčastěji útočila po levé straně zásluhou Brunclíka, jehož centry však zůstávaly bez využití. V 8. minutě po faulu na Matějovského střelu Voříška z trestňáku srazil gólman na roh a po jeho rozehrání Rajnoch hlavičkoval do brankářovy náruče. V 10. minutě Kyselův centr poslal Brunclík hlavou těsně mimo kyperskou branku. Ve 14. minutě pěknou kombinační akci zakončil Holub nepřesnou střelou.
V 16. minutě Táborský tvrdě vystřelil, brankářem vyražený míč získal Holub, přihrál Brunclíkovi a ten technicky obstřelil obránce i marně se natahujícího brankáře - 1:0. O čtyři minuty později kyperskému brankáři Sofronisovi při chytání vysokého centru vypadl mokrý míč z rukavic přímo k nohám Brunclíka, který se dobře zorientoval a skóroval podruhé - 2:0.
Ve 30. minutě po Matějovského přihrávce pálil v akrobatické pozici přes hlavu těsně nad břevno Táborský. Přestože jeho nůžky neskončily gólem, vysloužil si od diváků potlesk. Do konce poločasu už gól nepadl, marně se o něj pokoušel Hrdlička z trestného kopu po faulu na Táborského a také Brunclík střelou ze hry.
Po změně stran se chvíli zdálo, že kyperský tým zvýšeným úsilím hru přeci jenom vyrovná. Jeho hráči kopali sérií rohových kopů, ovšem bez efektu. Přidali také na důrazu v osobních soubojích, na což doplatili nejvíce Voříšek a Táborský, kvůli jejichž ošetřování se dvakrát více než minutu nehrálo.
Kypřané měli blízko ke gólu v 56. minutě po zaváhání Rolka, kdy akci zakončili nepřesnou střelou, a potom v 61. minutě, když se jim přes Ševinského podařilo prokličkovat a odcentrovat před branku Millera. Boleslavský gólman neudržel jedovatý centr v prstech, ale spoluhráči míč odehráli do bezpečí dříve, než se k němu dostal číhající Hector.
V 62. minutě vybojoval Holub rohový kop a sám ho z pravé strany rozehrál přesně na Rajnochovu hlavu, z níž putoval míč neomylně do sítě - 4:0. Teprve v 79. minutě se povedlo Kypřanům zkorigovat jednoznačný výsledek. Čiperný Xenofontos, který přišel na hřiště až po přestávce, utekl boleslavské obraně a sólo zakončil střelou pod tělem vyběhnuvšího Millera - 4:1.
Ve zbývajících deseti minutách povedeně pálil Hrdlička ze třiceti metrů, ale pozorný brankář ránu zkrotil, Sedláček na malém vápně nedosáhl na Matějovského centr a Vaněček nepřesně zakončil brejk, do kterého se dostal po předchozím obléhání boleslavské branky, kdy Kypřané zahrávali dva slepené rohové kopy v předposlední minutě.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Rolko, Hrdlička - Kysela (77. Řezníček), Matějovský, Voříšek, Brunclík (86. T.Sedláček) - Táborský (55. Vaněček), Holub (70. Kopic).

Sestava AEK Larnaca: Sofronic - Oliseh, Maris, Pappoe (35. Phontiuo), Nicolaou - Neofytou, Wooter, Jefysen, Rey - Hector, Christou. Mezi poločasy a v průběhu druhého poločasu střídali ještě Constantinos, Kingsley, Stelios, Ronildo, Xenofontos a Hodulik.

Góly: 16. a 20. Brunclík, 26. Táborský, 62. Rajnoch - 79. Xenofontos

Rozhodčí: Kovařík

Diváků: 1150

Fanshop banner