Ligová Boleslav překvapivě prohrála s třetiligovou slávistickou rezervou
Klub

Ligová Boleslav překvapivě prohrála s třetiligovou slávistickou rezervou

Redakce

K osmému přípravnému utkání si boleslavské ligové mužstvo pozvalo třetiligovou rezervu pražské Slavie. V prvním poločase se hrál fotbal v poklidném tempu s ojediněle dramatickými situacemi před brankami, i když o poznání aktivnější byli boleslavští fotbalisté. Za prvních pětačtyřicet minut se do soupeřovy sítě nikdo netrefil. Skóre otevřel až po hodině hry slávistický Kovařík. Od té doby se hrálo většinou na slávistické polovině hřiště a boleslavskou defenzívu proháněly jen ojedinělé brejky. Přesto utkání skončilo boleslavskou porážkou.

V úvodní čtvrthodince pražského gólmana Diviše vyzkoušel Kopic hlavičkou po rohu a na druhé straně Pižanowski zlikvidoval slávistickou šanci nebojácným skokem pod Necidovy nohy. V následných útočných boleslavských akcí Kysela v pádu přestřelil a Matějovský z úhlu trefil náruč Diviše.
Ve 23. minutě prudce vystřelil Ordoš, ale brankář stačil vyrazit. Ve 27. minutě Hrdlička povedeně zatočil trestný kop za hráčskou zeď, pozorný Diviš se však stačil přesunou a uhájil čisté konto.
Sedm minut před koncem Pižanowski vyrazil střelu Koblera, který neobsazený pálil z hranice vápna a o chvíli později Kovařík z deseti metrů přestřelil boleslavskou branku. Podobně se na druhé straně dařilo i Voříškovi po přistrčení Holuba, jenž si na hranici vápna zpracoval Kyselův centr.
V poslední minutě poločasu utekl podle levé lajny Hrdlička, přesným centrem našel Holuba, který připravil střeleckou pozici Brunclíkovi. Rána z jeho kopačky těsně minula levou tyčku, ale pohledná akce roztleskala přítomných dvě stě diváků.

Druhý poločas začala Mladá Boleslav náporem. Brunclík neprostřelil skrumáž bránících těl, po rohu hlavičkoval Kopic nad. V 54. minutě Rajnoch ztratil školácky míč na vlastní půlce, ale slávistický brejk po Kovaříkově koncovce skončil rohem a ten bez obtíží zlikvidoval Pižanowski.
V 65. minutě po Ordošově zaváhání v rozehrávce na půlící čáře šel sám na boleslavskou branku Necid, ale i když jej vyběhnuvší Pižanowski vytlačil do strany, tak slávistický útočník stačil přesně přihrát na malé vápno, kde do odkryté branky Kovařík snadno skóroval - 0:1.
V 70. minutě po Brunclíkově centru z pravé strany se nepovedla Vaněčkovi hlavička a z úhlu zkusil brankáře překvapit M.Sedláček, ovšem netrefil branku. Při pokračující boleslavské ofenzívě utekl Vaněček soupeřově obraně, ale před brankou se důrazný Řezníček neprosadil.
V 75. minutě oplatil Kovařík gólovou přihrávku Necidovi, ale ten střílel do branky z ofsajdu a sudí tak druhý gól v Pižanowského síti správně neuznali.
Brunclíkův centr před branku z Rajnochovy hlavy stáhnul gólman Diviš. Ten deset minut před koncem vyrazil parádní střelu M.Sedláčka a stejně si poradil o chvíli později s bombou Rajnocha. V závěru utkání slávistický brankář nepustil Řezníčka k centru M.Sedláčka ani Rajnocha k centru Brunclíka a vystihl Vaněčkovu přihrávku přes šíři vápna na neobsazeného Rajnocha.
Po centru M.Sedláčka se probil do šance Brunclík, ale tísněn protihráčem neprostřelil slávistického brankáře, navíc se zranil. Vzápětí rozhodčí utkání ukončil za překvapivě nepříznivého stavu pro Mladou Boleslav.

FK Mladá Boleslav v I. poločase: Pižanowski - Ševinský, Rolko, Kopic, Hrdlička - Ordoš, Matějovský, Voříšek, Brunclík - Kysela, Holub.

FK Mladá Boleslav v II. poločase: Pižanowski - T.Sedláček, Rolko, Kopic, Fabián - Brunclík, Rajnoch, Ordoš, M.Sedláček - Vaněček, Řezníček.

Připraven byl brankář Šeda, jenom přihlíželi další brankář Miller, lehce zranění Táborský a Kalina, rekonvalescenti po operacích Poláček a Riegel.

Slavia Praha"B": Diviš - Studík, Markuzi, Kopřiva, Švamberg - Zelinka, Kobler, Vagrčka, Kovařík - Necid (81. Sobíšek), Vrzal (73. Prikner).

Gól: 65. Kovařík

Diváků. 200

Fanshop banner