Boleslav ani potřetí s Wolfsburgem neprohrála
Klub

Boleslav ani potřetí s Wolfsburgem neprohrála

Redakce

I ve třetím vzájemném střetnutí v uplynulých pěti letech Mladá Boleslav s bundesligovým Wolfsburgem neprohrála. Před pěti lety remizovala doma 2:2, předloni ve Wolfsburgu vyhrála 3:2 a letos uhrála doma opět remízu. Německý tým vedený Felixem Magathem šel už ve třetí minutě do vedení gólem Krzynowka. Boleslavský Hrdlička vyrovnal v 79. minutě na konečných 1:1. V závěru však měli k vítěznému gólu blíže Zajicovi svěřenci. Utkání kvůli zranění nedohrál Kalina s podezřením na pochroumané vazy v koleni.

Bolka TV uvádí původní video reportáž z mezinárodního zápasu FK Mladá Boleslav - VfL Wolfsburg 1:1.

Už ve 3. minutě Mladá Boleslav inkasovala. Po akci Džeka se míč dostal ve vápně k neobsazenému Krzynowkovi a ten střelou po zemi k pravé tyči překonal Millera - 0:1.
Boleslavským trvalo deset minut, než se dostali k nebezpečné akci před německou brankou. Ve 12. minutě upálil Costa v poslední chvíli míč T.Sedláčkovi, který se chystal vystřelit. O dvě minuty později na Kyselův šikovný centr nedosáhl Táborský ani Kalina. Ve 20. minutě připravil Matějovský střeleckou pozici Kyselovi, ten však přestřelil.
Potom třikrát zachraňoval boleslavské mužstvo gólman Miller. Zmařil obrovské příležitosti Džekovi, Marcelinhovi a Stegmayerovi. Ve 32. minutě Matějovského falšovaný trestňák brankář Jentzsch vyboxoval. Další trestný kop boleslavského kapitána odvrátil Madlung jen na hranici vápna, ale Voříšek z voleje vysoko přestřelil. První poločas dohrály oba týmy rozháraně se spoustou nepřesností v rozehrávce.
Po změně stran do utkání vletěli s větším elánem Boleslavští. Ve 46. minutě první akci druhého poločasu potáhl na soupeřovu polovinu Kysela a zakončil Kalina centrem, který skončil na břevně nereagujícího brankáře Jentzsche.
Po většinu druhé části měla Mladá Boleslav více ze hry, ale dlouho se jí nedařilo skórovat. V 63. minutě těsně mimo horní růžek branky mířil Hrdlička, v 74. po faulu Costy na Řezníčka střílel z trestňáku těsně nad Voříšek, o tři minuty později po centru Holuba pálil vedle levé tyče Kysela.
Neúnavné obléhání wolfsburgské branky boleslavský tým úspěšně završil až v 79. minutě, kdy se přízemní střelou přes šířku branky trefil k levé tyči Hrdlička - 1:1.
V závěrečných deseti minutách k vítěznému gólu měla blíže Mladá Boleslav. V 88. minutě odvrátila německá obrana Ševinského centr jen k Voříškovi, který ze dvaceti metrů tvrdě vystřelil, ale branku minul. V následující minutě po rychlé Matějovského akci středem hřiště Holubovu střelu vyrazil Jentzsch a Brunclíkovu dorážku z úhlu odkopl z brankové lajny obránce.
Wolfsburg odpověděl svižnou akcí čerstvého Hilla po pravém křídle, ale Rajnoch centr před Millerovu branku nepustil. Vzápětí sudí utkání ukončil za nerozhodného stavu, aniž nastavil jedinou minutku přes čas.

FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Rolko (46. Kopic), Hrdlička - T.Sedláček (71. Řezníček), Matějovský, Voříšek, Kalina (53. Brunclík) - Kysela, Táborský (46. Holub). Připraveni byli ještě Pižanowski, Vaněček, M. Sedláček, Ordoš.

VfL Wolfsburg: Jentzsch - Reither, Madlung, Costa (87. Mohrle), Stegmayer (80. Alex)- Baier (46. Dejagah), Marcelino, Santana (70. Makiadi), Krzynowek (70. Lamprecht) - Radu (70. Hill), Džeko (46. Quiroga). Připraven ještě náhradní brankář Lenz.

Góly: 3. Krzynowek - 79. Hrdlička

ŽK: Santana, Dejagah

Rozhodčí: Příhoda - Ubias, Košec

Diváků: 4000

Poslední dvě přípravná utkání před zahájením ligové soutěže hraje FK Mladá Boleslav v nejbližším týdnu. Ve středu 25. července od 10,30 hodin s třetiligovou Slavií Praha"B" a v neděli 29. července od 18 hodin s předním celkem kyperské ligy AEK Larnaca. Obě utkání se hraji na městské stadionu v Mladé Boleslavi.

Fanshop banner