Střetnutí hvězd české a německé ligy
Klub

Střetnutí hvězd české a německé ligy

Redakce

Hlavní fotbalovou událostí tohoto víkendu je mezinárodní utkání FK Mladá Boleslav - VfL Wolfsburg hrané v neděli 22. července od 17 hodin na boleslavském městském stadionu. Pro oba týmy je důležitou prověrkou před blížící se mistrovskou sezónou, která začíná v Česku za dva a v Německu za tři týdny. Bude to určitě zajímavý fotbal, protože oba týmy představí své největší hvězdy, z nichž mnohé patří k ozdobám Gambrinus ligy či Bundesligy.

Průběh utkání sledujte v on-line reportáži na tomto klubovém webu.

FK Mladá Boleslav představí nové posily, to znamená Voříška, Hrdličku, Táborského, Řezníčka, Kalinu, Vaněčka a případně Pižanowského. Tým povede kapitán a český reprezentant Marek Matějovský pyšnící se titul Král fotbalových trávníků v ročníku 2006/07. V brance bude Miroslav Miller, který působí v Mladé Boleslavi již sedmou sezónu a vypracoval se na nejlepšího gólmana Gambrinus ligy.

Předpokládaná základní sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Rolko, Hrdlička - T.Sedláček, Matějovský, Voříšek, Kalina - Kysela, Táborský.


Podobně jako Mladá Boleslav má nového trenéra Luďka Zajíce, tak Wolfsburg od letošního léta čerstvě angažoval kouče Felixe Magatha.
VfL Wolfsburg má ve svém kádru mimojiné brankáře Jentzsche s více než dvěma sty starty v Bundeslize, Poláka Krzynówka s více než stovkou odehraných zápasů za Wolfsburg, Leverkusen a Norimberk, ghanského útočníka Boakye, Brazilce Marcelina, který dal sedmdesát ligových gólů a kopal například za brazilský Santos FC, francouzský Olympique Marseille, německou Herthu Berlín a turecký Trabzonspor. Čerstvou letní posilou je stoper Costa z portugalského Porta za čtyři miliony euro a téměř za stejnou sumu z Teplic koupený útočník Edin Džeko.

Fanshop banner