Václav Kalina patří Mladé Boleslavi
Klub

Václav Kalina patří Mladé Boleslavi

Redakce

Ve čtvrtečním dopoledni 19. července posledními administrativními formalitami završili odpovědní kluboví činovníci přestup osmadvacetiletého Václava Kaliny z FK Kladno do FK Mladá Boleslav. A to navzdory tomu, že se do domluveného transferu středočeských klubů pokusily nabourat Teplice. V uplynulém ligovém ročníku byl Kalina nejlepším kladenským hráčem a Mladá Boleslav, které se upsal na tři roky, si od něho slibuje zkvalitnění pravé strany záložní řady.

Václav Kalina s fotbalem začínal v TJ Sokol Zákolany, ovšem již od žákovského věku působil plných šestnáct sezón v Kladně. Výrazně se podílel na novodobém vzestupu kladenského fotbalu z divizní až po prvoligovou úroveň. V soutěžním ročníku 2005/06 odehrál v druhé lize šestadvacet utkání, v nichž dal dva góly a byl pouze dvakrát napomínán žlutou kartou. Stal se tak jednou z ikon loňského kladenského postupu mezi tuzemskou elitu. V premiérovém ročníku Gambrinus ligy 2006/07 ve osmadvaceti utkáních dal tři góly a byl pětkrát napomínán.
Václav Kalina absolvoval s mladoboleslavským kádrem část rakouského soustředění, při kterém oslavil své osmadvacáté narozeniny a nastoupil za nový klub proti tureckému Genclerbirligi. Uvedl se dobře, neboť byl na počátku dvou gólových akcí, které zápas rozhodly ve prospěch Mladé Boleslavi.
„Málo hráčů v lize dokáže to, co on, to znamená obejít dva i tři protihráče a dostat se do koncovky,"
zdůraznil Kalinovy přednosti nedávný kladenský trenér Miroslav Koubek po jarním středočeském derby, kdy Kalina na kladenském trávníku motal hlavy boleslavským obráncům. „Očekáváme od něho zkvalitnění pravé strany zálohy," prohlásil boleslavský generální ředitel Jaromír Šeterle.

Fanshop banner