Přehled dosavadních změn v prvoligovém kádru
Klub

Přehled dosavadních změn v prvoligovém kádru

Redakce

Mladá Boleslav posiluje ligový tým. Trenér Luděk Zajíc, který v létě převzal trenérské žezlo po Dušanu Uhrinovi, do poloviny července přivítal sedm nových tváří a věří, že zkvalitňování hráčského kádru ještě bude pokračovat. Z mužstva naopak odešlo šest hráčů, z nichž však jenom tři patřili k základním stavebním kamenům prvoligové sestavy.

Devatenáctiletý forvard Jakub Řezníček přestoupil z Marily Příbram a podepsal s FK Mladá Boleslav pětiletý kontrakt. V příbramském dresu letos na jaře nastoupil k šesti prvoligovým zápasům, když v polovině z nich byl v základní sestavě. V roce 2006 odehrál pět utkání za reprezentační výběr osmnáctiletých a letos na jaře byl jednou nominovaný do reprezentačního družstva devatenáctiletých.

Osmadvacetiletý zkušený středopolař Petr Voříšek je odchovanec teplického fotbalu. Za FK Teplice odehrál od října 2000 do konce roku 2003 celkem 94 ligových utkání, v nichž dal šest gólů. Má zlatou medaili z evropského šampionátu jednadvacetiletých. Na podzim 2003 poznal i atmosféru seniorské reprezentace Česka. Za Spartu Praha nastoupit k 19 ligovým utkáním a vsítil jeden gól. Od července 2005 hostoval v rakouském Paschingu a Rapidu Wien, nyní je na hostování v Mladé Boleslavi a nadále zůstává kmenovým hráčem Sparty Praha.

Dvaadvacetiletý ofenzivní Ivo Táborský v uplynulé sezóně hostoval v Dynamu České Budějovice a do Mladé Boleslavi, se kterou se dohodl na čtyřletém kontraktu, přestoupil ze Slavie Praha. Za ni hrál poprvé ligu v říjnu 2001, později hostoval v druholigových Bohemians, na podzim 2004 odehrál šest zápasů v první lize za Marilu Příbram a v ročníku 2005/06 v dresu Dynama České Budějovice ve dvaceti druholigových utkáních nastřílel devět gólů a výrazně se podílel na návratu Jihočechů do nejvyšší ligy. V uplynulém ročníku odehrál dvaadvacet prvoligových utkání a nastřílel v nich šest gólů.
V současnosti má bilanci 32 prvoligových startů se šesti dosaženými góly. Byl postupně v pěti reprezentačních výběrech (od patnáctiletých až po devatenáctileté), ve kterých si připsal 32 startů a 8 gólů v dresu České republiky.

Pětadvacetiletý obránce či halv Tomáš Hrdlička přestoupil ze Slavie Praha a s mladoboleslavským klubem podepsal čtyřletý kontrakt. Je odchovancem pražské Slavie, za kterou od roku 2001 nastoupil v šesti sezónách celkem ve 107 prvoligových utkání a vstřelil v nich deset gólů. Za jednadvacetiletou reprezentaci odehrál dvanáct utkání a jednou skóroval. Do velkého fotbalu jej uvedl trenér Beránek, který mu dal šanci nejen v prvoligové Slavii Praha, ale také v reprezentační jednadvacítce, se kterou získal zlatou medaili na evropském šampionátu.

Zkušený třiatřicetiletý brankář Petr Pižanowski, který podepsal s FK Mladá Boleslav profesionální smlouvu na rok a půl, má zkušenosti z Olomouce, Jablonce, Viktorie Žižkov a naposledy z řeckého klubu Škoda Xanti. V tuzemské lize odchytal 187 utkání, nejvíce v dresu Viktorie Žižkov (106).

V jednání jsou příchody třiadvacetiletého rychlonohého útočníka Davida Vaněčka z Plzně, jenž v uplynulém roce hostoval v třetiligových Karlových Varech, a osmadvacetiletého středopolaře Václava Kaliny z Kladna, za které v loňském roce nastoupil poprvé v nejvyšší tuzemské soutěži a dosud nasbíral osmadvacet prvoligových startů a tři góly.

Z FK Mladá Boleslav v létě odešel kanonýr Luboš Pecka na hostování do německého Aachenu, středopolař Martin Abraham přestoupil do Sparty Praha, obránce Marián Palát přestoupil do ruského Vladivostoku, brankář Pavel Kučera přestoupil do Dynama České Budějovice, obránce Jaroslav Nesvadba ukončil hostování z ruského Petrohradu a obránce Petr Krátký přestoupil do Slovanu Liberec.

Fanshop banner