Poprvé dali v letní přípravě více než jeden gól
Klub

Poprvé dali v letní přípravě více než jeden gól

Redakce

Druhou letní výhru si připsali boleslavští fotbalisté ve střetnutí s šestým týmem turecké nejvyšší soutěže z uplynulé sezóny. Hrálo se v rakouském Köflachu, kde jsou Boleslavští na herním soustředění, za úmorného vedra. „Především v prvním poločase mužstvo předvedlo kvalitní fotbal, dosud nejlepší v průběhu letní přípravy," komentoval výhru sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Zdeněk Kudela. Povedený herní projev se projevil tím, že tým poprvé v přípravě dal více než jeden gól.

Mladá Boleslav začala aktivně a v úvodní dvacetiminutovce se její hráči prosadili střelecky hned dvakrát. A pokaždé byl na začátku akce nováček Kalina. Nejprve v 16. minutě Kalinova přihrávka našla Holuba, jenž připravil střeleckou pozici pro Voříška a exsparťan se zkušenostmi z rakouské ligy nezaváhal - 0:1. Byl to Voříškův první gólový zápis v boleslavském dresu. Za dvě minuty se k němu přidal Ordoš, když tentokrát šla Kalinova rozehrávka na Kyselu a ten šikovně přistrčil míč úspěšnému střelci - 0:2.
Neúnavní Turci snížili až v 75. minutě, kdy Eren střelou ze třiceti metrů překvapil jinak dobře chytajícího Šedu - 1:2. V závěru utkání napálil Voříšek břevno turecké branky a T.Sedláček neproměnil brejk, když sám před brankářem střílel vedle, a tak se na těsném skóre již nic nezměnilo.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Hrdlička - Ordoš (46. T.Sedláček), Matějovský, Voříšek, Kalina (60. Táborský) - Kysela (77. Řezníček), Holub (65. Vaněček).

Góly: 75. Eren - 16. Voříšek, 18. Ordoš

Fotbalisté Mladé Boleslavi ve středečním dopoledni 18. července absolvují poslední trénink a regeneraci v rámci soustředění. Po obědě se vydají z Köflachu na cestu domů. Původně zamýšlené třetí utkání v Rakousku s ruským druholigovým Šinnik Jaroslavl se neuskuteční. Hráči budou mít ve čtvrtek volno a od pátku pokračují v přípravě. Nejbližší utkání je čeká v neděli proti bundesligovému VfL Wolfsburg.

Fanshop banner