Porážku od německého mistra zmírnil Kysela
Klub

Porážku od německého mistra zmírnil Kysela

Redakce

Za úmorného vedra vyzvala Mladá Boleslav německého mistra VfB Stuttgart k měření sil na hřišti v rakouském Bad Aussee. Snažila se držet krok, což se jejím hráčům dařilo téměř hodinu, v závěru však po častém prostřídání se prokázala větší kvalita širšího kádru Stuttgartu. Přesto Boleslavští v tropických podmínkách udrželi lichotivý výsledek. „S prohrou nemůžu být spokojený, i když soupeřem byl německý mistr," prohlásil bezprostředně po utkání boleslavský kouč Luděk Zajíc.

Videoreportáž ze zápasu vám přináší Bolka TV.

Po vyrovnané úvodní čtvrthodině se nechala boleslavská obrana dvakrát nachytat v rozpětí pěti minut. Nejprve ve 21. minutě stuttgartský stoper a kapitán Meira zapomenutý na malém vápně snadno zakončil rohový kop - 1:0. A ve 26. minutě potrestal nepřesnou boleslavskou rozehrávku Hilbert - 2:0. Ovšem již ve 30. minutě se prosadil dravý Kysela a snížil na rozdíl jednoho gólu - 1:2.
Ve 39. minutě se prokličkoval do soupeřova vápna Matějovský, ale sudí akci nepochopitelně zastavili pro ofsajd Kysely, který se však nezúčastňoval hry. O tři minuty později po Gledsonově faulu na Kyselu rozehrál Brunclík trestný kop na neobsazeného Rolka, ale ten z rohu malého vápna nastřelil jen brankáře Schäfera.
Po změně stran boleslavští hráči několikrát nepřesně stříleli na soupeřovu branku, podobně se vedlo i Němcům. Výjimkou byla rána Gomeze v 66. minutě, kterou Miller vyrazil na roh. Gomez se ocitl i v dalších šancích, ale skóre se nezměnilo. Bohužel zůstalo stejné v neprospěch Mladé Boleslavi i po akci v 87. minutě, kdy se M. Sedláček ocitl sám před německým gólmanem, který jeho střelu zblokoval a míč padající do opuštěné branky vyhlavičkoval Pischorn. V posledních minutách utkání přežila Mladá Boleslav akce Mandjecka a Khedira, které ponechal pomezní ve hře, i když přebírali míč v ofsajdu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský (68. Vaněček), Rajnoch, Rolko (55. Kopic), Hrdlička - T.Sedláček, Voříšek, Matějovský (77. Holub), Brunclík (55. M.Sedláček) - Kysela, Táborský (55. Ordoš).

Sestava VfB Stuttgart: Schäfer - Beck (64. Mandjeck), Meira (46. Pischorn), Gledson, Boka - Hilbert, Gentner (46. Farnerud), Khedira (46. Meißner), da Silva (79. Magnin) - Cacau (58. Fischer), Gomez.

Góly: 21. Meira, 26. Hilbert - 30. Kysela

Utkání se hrálo v Bad Aussee (Rakousko) před 2000 diváků, z nichž většina byli fandové Stuttgartu.

Fanshop banner