V sobotu Boleslav vyzve německého mistra
Klub

V sobotu Boleslav vyzve německého mistra

Redakce

Přípravné utkání VfB Stuttgart - FK Mladá Boleslav se hraje v sobotu 14. července od 18 hodin v rakouském Bad Aussee. Střetnutí s letošním bundesligovým mistrem bude nejtěžší herní prověrkou mladoboleslavského týmu v letošní letní přípravě. Sledovat ho bude celá fotbalová Evropa, o čemž svědčí zájem evropských médií i mezinárodních sázkových kanceláří.
Průběh utkání můžete sledovat v on-line reportáži na tomto klubovém webu.

VfB Stuttgart vyhrál německou Bundesligu po patnácti letech. Ve čtyřiatřiceti mistrovských kolech nasbíral rovných 70 bodů, když dva body za ním zaostal Schalke 04 a čtyři body favorizovaný Werder Brémy. Na obhájce titulu Bayern Mnichov, který skončil až čtvrtý, měl náskok deset bodů. Když Mnichovští v roce 2006 slavili německý titul se ziskem 75 bodů, skončil Stuttgart devátý s pouhými 43 body a pasivním skóre 37:39. Proto byl letošní stuttgartský primát takovým překvapením.
Strůjcem stuttgartského úspěchu je trenér Armin Veh. K oporám týmu patří především obránce a kapitán Fernando Meira, středopolař a německý reprezentant Thomas Hitzlsperger a jednadvacetiletý kanonýr Mario Gomez. Když na začátku červencové přípravy porazil Stuttgart amatérský celek FC Futrwagen 19:1, tak kanonýr Gomez dokázal soupeři nasázet sedm gólů za pětačtyřicet minut.
Zmíněná trojice Meira, Hitzlsperger a Gomez se pyšní zařazením do elitní bundesligové jedenáctky ročníku 2006/07. K dalším stuttgartským hvězdám patří Ricardo Osorio, Pavel Pardo, Matthieu Delpierro, Serdar Tasci, Roberto Holbert a čerstvě získaný osmadvacetiletý záložník Yildiray Bastürk, kterému letos vypršela smlouva v berlínské Herthě a ve Stuttgartu podepsal tříletý kontrakt. Z jmenovaných hráčů jsou momentálně mimo hru kvůli zraněným kolenům obránci Delpierro a Tasci.

Trenér FK Mladá Boleslav Luděk Zajíc má na rakouském soustředění všechny hráče, se kterými může momentálně počítat pro sestavení jedenáctky. To znamená včetně získaných posil Pižanowského, Hrdličky, Voříška, Řezníčka, Táborského a Vaněčka. A utkání se Stuttgartem v údolí pod horou Dachstein je jedinečnou příležitostí, aby poznal jejich přínos pro boleslavské mužstvo v náročné mezinárodní konfrontaci.

Poměřování síly vítěze německé Bundesligy a třetího týmu české Gambrinus ligy patří k velmi atraktivnímu střetnutí. Potvrzuje to zájem médií a sázkových agentur. Například známá mezinárodní sázková kancelář bwin ve své aktuální letní nabídce vysoko favorizuje německý klub. Na výhru Stuttgartu nasadila kurs 1,50. Na vítězství Mladé Boleslavi 5,85 a na remízu 3,65.

Fanshop banner