Odchází Martin Abraham, přichází Petr Voříšek
Klub

Odchází Martin Abraham, přichází Petr Voříšek

Redakce

Představitelé FK Mladá Boleslav a AC Sparta Praha ve středečním poledni 11. července uzavřeli jednání o přestupu Martina Abrahama z Mladé Boleslavi do Sparty a zároveň o přechodu Petra Voříška ze Sparty na půlroční hostování do Mladé Boleslavi. Obě strany označily jednání za složitá, ovšem korektní.
Petr Voříšek se přidá k boleslavskému týmu na soustředění v rakouském Köflachu a Abraham naopak ke sparťanské výpravě, která pobývá na soustředění také v Rakousku.

V Petru Voříškovi, který letos v březnu oslavil osmadvacáté narozeniny, získala Mladá Boleslav zkušeného středopolaře. Voříšek má pověst fotbalisty s vyváženými ofenzivními a defenzivními schopnostmi, navíc s tvrdou a přesnou střelbou. Je odchovanec teplického fotbalu. Za severočeský FK Teplice odehrál od října 2000 do konce roku 2003 celkem 94 ligových utkání, v nichž dal šest gólů. Navíc získal zlatou medaili na evropském šampionátu jednadvacetiletých a na podzim 2003 nakouknul i do seniorské reprezentace Česka.
Přestože v té době na něho měla políčeno pražská Slavie, přestoupil v zimě 2004 do Sparty Praha. V rudém dresu stihnul do léta 2005 nastoupit k 19 ligovým utkáním a vsítil jeden gól. Od července 2005 hostoval v rakouském Paschingu a kmenovým hráčem Sparty Praha zůstává i po příchodu do Mladé Boleslavi.
V představách trenéra Luďka Zajíce by měl Voříšek nahradit ve středové řadě Martina Abrahama, který po ročním působení v Mladé Boleslavi přestoupil do Sparty Praha.
Devětadvacetiletý Martin Abraham do Mladé Boleslavi přišel v loňském létě ze Slovanu Liberec, kam rok před tím přestoupil ze Slovácka, a v uplynulém ročníku 2006/07 v mladoboleslavském dresu odkopal 24 ligových utkání a dal dva góly.

Fanshop banner