V sobotu Boleslav hostí Kladno v Rejšicích
Klub

V sobotu Boleslav hostí Kladno v Rejšicích

Redakce

Přípravné utkání FK Mladá Boleslav - FK Kladno se hraje v sobotu 7. července od 10,15 hodin na hřišti v Rejšicích. Pro oba ligové týmy je to pokračování letní přípravy, ve které dosud Mladá Boleslav sehrála tři a Kladno už čtyři zápasy, z nich dva se zahraničními soupeři. Na rozdíl od boleslavských střelců, kteří se trefili jen dvakrát, se kladenským daří mnohem lépe, neboť již nastříleli devět gólů.

V předchozí mistrovské sezóně nedostala Mladá Boleslav od Kladna ani jeden gól. Na podzim 2006 utkání Mladá Boleslav - Kladno 2:0 rozhodli Holub a Abraham. V letošním jaru se soupeři na kladenském trávníku rozešli smírně po bezgólové plichtě.

Podobně jako v Mladé Boleslavi vystřídal po necelých třech letech Dušana Uhrina trenér Luděk Zajíc, tak na kladenské lavičce po pěti letech skončil trenér František Koubek, kterého nahradil Jaroslav Šilhavý. Dosavadní kouč Koubek v kladenském klubu pokračuje na postě sportovního ředitele.
Z kladenského hráčského kádru odešli Strnad s Herdou, kteří přestoupili do slovenské Banské Bystrice, a další fotbalisté, kteří se z hostování v Kladně vrátili do svých mateřských klubů, Šimůnek, Bičík, Simpson (Sparta), Gecov, Kratochvíl (Slavia) a Pončák (Jablonec), Radzinevičius (Liberec). Veleba zkoušel štěstí na testech v Kazachstánu.
Naopak v pětadvacetičlenném souboru, jenž začal pod novým trenérem Šilhavým letní přípravu, jsou navrátilci z hostování Zachariáš, Gross (Čáslav), Holub, Kreuz (Ovčáry), Hoffmann (Ostrava), Galbavý, Hajník, Šilhán (Bohemians) a zcela novými tvářemi jsou Szabó (Teplice), Pokorný (Žižkov) a Jiří Jeslinek (Sparta).

Kladno už v letošní letní přípravě sehrálo čtyři utkání, tedy o jedno více než Mladá Boleslav. Kladno porazilo slovenskou Banskou Bystrici 1:0 gólem Kreuze a Plzeň nečekaně výrazně 4:0 góly Kaciáňa, Veleby, Kabele a Kaliny. S dalším zahraničním soupeřem gruzínským Ameri Tbilisi prohrálo 0:2, což bylo jediné letní utkání, kdy kladenští střelci vyšli zcela naprázdno. Probudili se však o tři dny později, kdy Kladno rozstřílelo České Budějovice 4:0 a v tomto utkání se dvakrát trefil Hamouz, jednou Killar a Galbavý.
Mladá Boleslav na píseckém soustředění remizovala s Příbramí 1:1 přičiněním gólu z kopačky Brunclíka, na čelákovickém turnaji porazila Brno 1:0 gólem Hrdličky a prohrála finálový duel se Slavií Praha 0:1.

Fanshop banner