Boleslav prohrála finále s pražskou Slavií
Klub

Boleslav prohrála finále s pražskou Slavií

Redakce

Finále čelákovického turnaje rozhodl gól po jediném kiksu boleslavské defenzívy. Ve 14. minutě brankář Miller ztratil míč v souboji s protihráčem mimo šestnáctku a následný centr před opuštěnou branku odvrátil Brezinský hlavou na roh. Po jeho rozehrání však stopeři i brankář nechali Šenkeříka v klidu hlavičkovat z malého vápna do branky. Slavie Praha tak obhájila loňské prvenství v turnaji O pohár starosty města Čelákovice a Mladá Boleslav se musela smířit s druhou příčkou.

Bolka TV uvádí video reportáž z finále čelákovického turnaje.

Mladé Boleslavi se nepodařilo vývoj utkání zvrátit, přestože její hráči příležitostí ke skórování
měli dost. V prvním poločase slávistickou obranu nejvíce proháněl Vaněček. Ocitl se ve třech obrovských šancích, ale postrádal více klidu a zkušeností k přesnějšímu zakončení.
Už ve 4. minutě poslal Matějovský perfektní kolmicí za soupeřovu obranu T.Sedláčka a ten přízemní přihrávkou našel v malém vápně Vaněčka, který poprvé nedal. V 19. minutě po Kopicově odkopu se rychlý Vaněček prodral přes obránce Kopřivu do střelecké pozice, ale vybíhající brankář Vorel jej vychytal. Ve 28. minutě běžel Vaněček opět sám na Vorla a ve snaze obstřelit brankáře minul i branku.
Slávisté v prvním poločase kromě gólové akce atakovali boleslavského gólmana ještě ve 20. minutě. Po narážečce se Šenkeříkem šel testovaný francouzský středopolař Tijany Belaid sám na Millera, ten jeho střelu však vyrazil.
Hned po změně stran spálil šanci Vlček po Gauchově akci. Potom si brankář Diviš poradil s Ordošovou ranou jen za cenu rohu, po jehož rozehrání však už boleslavští nijak soupeřovu branku neohrozili. V 60. minutě předvedl Šeda, že by mohl být zdatným Millerovým následovníkem. Po Krajčíkově akci boleslavského brankáře neprostřelili tři po sobě pálící Slávisté. Šeda tygřími skoky zlikvidoval rány Volešáka, Gaucha a Vlčka. O čtyři minuty později do slabé Brezinského malé domů vběhl Vlček, ale jeho snahu o gólový oblouček Šeda vynikajícím způsobem vystihl.
Pět minut před koncem Hrdlička těsně minul slávistickou branku z trestného kopu a o minutu později na druhé straně Gaucho hlavičkoval do Šedovy náruče. Finálové utkání čelákovického turnaje se hrálo ve zkráceném čase 2 x 40 minut.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Miller - Ševinský, Kopic, Brezinský, Palát - T.Sedláček, Brunclík (36. Hrdlička), Matějovský, Fabián - Kysela, Vaněček.
Sestava FK Mladá Boleslav ve II. poločase: Šeda - T.Sedláček, Kopic, Brezinský, Rolko - Kysela (50. M.Sedláček), Ordoš, Hrdlička, Fabián (68. Řezníček) - Táborský, Vaněček.

Gól: 14. Šenkeřík

Rozhodčí: Franěk - Pospíšil, Hrubeš

Diváků: 820

Fanshop banner