Hrdlička trefil postup do turnajového finále
Klub

Hrdlička trefil postup do turnajového finále

Redakce

Mladá Boleslav postoupila do finále čelákovického turnaje po těsné výhře nad Brnem. Jediný gól utkání dal Hrdlička. Ve druhém semifinále Slavie Praha přehrála divizní Union Čelákovice 3:1 a tak o třetí místo budou hrát Čelákovice s Brnem a o turnajové prvenství si to rozdají Slavie Praha s Mladou Boleslaví.

Bolka TV uvádí video reportáž ze semifinále čelákovického turnaje.

Před zaplněnými ochozy čelákovického stadionu se hrál svižný fotbal ve zkrácené hrací době na 2 x 35 minut. Mladá Boleslav na turnaj O pohár starosty města Čelákovice přijela s aktuálně kompletním kádrem. Trenér Zajíc do semifinálového utkání nasadil nové Hrdličku, Táborského a Řezníčka. Chyběli mu zranění Abraham, Riegel, Poláček a Dittrich.
První velkou šanci mělo v 18. minutě Brno. Wagner přiťuknul Poláchovi a jeho přízemní střelu vytlačil Miller na levou tyčku, od ní míč po brankové čáře přeběhl k pravé tyči a když se od ní odrazil do pole, boleslavský brankář ho definitivně zkrotil. Boleslav odpověděla Hrdličkovým technickým trestným kopem do horního růžku, odkud ho Lejsal vyrazil na roh.
Sedm minut po změně stran Matějovský z trestného kopu našel na kraji malého vápna Rajnocha a ten hlavou přes šíři branky přihrál Hrdličkovi, jenž střelou z úhlu trefil brněnskou síť - 1:0.
Smutného snahu o vyrovnání ve 49. minutě zmařil dobře postavený Miller a v 54. minutě ten samý brněnský hráč z dobré pozici boleslavskou branku netrefil. Mnohem nebezpečnější akce předvedli Boleslavští. V 51. minutě po Sedláčkově přihrávce hlavou zkoušel Holub z rohu malého vápna přehodit Lejsala, ten se však nedal. V 67. minutě po trestném kopu Matějovského připravil Rolko hlavou šanci T. Sedláčkovi, ale ten se z malého vápna neprosadil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Rolko, Palát - Brunclík (36. T.Sedláček), Matějovský, Hrdlička, Táborský(56. Nečas, 63. M.Sedláček) - Kysela (36. Řezníček), Ordoš (36. Holub).

Gól: 43. Hrdlička

Rozhodčí: Franěk - Filípek, Hrubeš

Diváků: 750

Fanshop banner