Pecka odchází do německého Aachenu
Klub

Pecka odchází do německého Aachenu

Redakce

Elitní kanonýr Luboš Pecka po třech letech opouští FK Mladá Boleslav a zkusí se prosadit v týmu Alemania Aachen, který letos sestoupil z bundesligy do druhé německé ligy. Pecka mu má pomoci k návratu do nejvyšší německé soutěže místo střelce Schlaudraffa, který přestoupil do Bayernu München. Pecka do Alemanie Aaachen odchází na roční hostování, o čemž se hráč i představitelé obou klubů definitivně dohodli odpoledne v první červencové středě.

„Hodně děkuji boleslavským fanouškům za to, jak mě podporovali v každém utkání i třeba když mě potkali ve městě. Jejich fandění jsem si strašně moc vážil a protože jsem nic podobného do mého působení v Mladé Boleslavi nepoznal, budu na ně stále vzpomínat. A vůbec nevylučuji, že se s nimi v budoucnosti zase setkám," uvedl Luboš Pecka při své poslední návštěvě Mladé Boleslavi před cestou do nového německého působiště.
Do Aachenu se stěhuje zatím sám, rodina jej bude následovat později.
„Splnilo se mi, o čem jsem ani nesnil. Před třemi roky jsem hrál v Prachaticích třetí ligu a toužil po první. To se mi splnilo v Mladé Boleslavi a přestup do německého Aachenu je nečekaným oceněním dosavadních fotbalových úspěchů,"
dodal.

Luboš Pecka je prachatický odchovanec. Dvakrát se marně pokoušel prosadit do kádru Českých Budějovic, kde si připsal devět ligových startů, v nichž nedal ani jeden gól. V létě 2004 jej trenér Milan Bokša přivedl do nováčka Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav jako ofenzivního záložníka případně i útočníka. V mladoboleslavském mužstvu se vypracoval v důrazného forvarda. Za tři roky odehrál 77 utkání a v nich nastřílel 27 ligových gólů. Každý rok počet zásahů zdvojnásobil. V ročníku 2004/05 dal 3 góly, v ročníku 2005/06 nastřílel 8 gólů a v ročníku 2006/07 dokonce 16 gólů a stal se nejlepším střelcem Gambrinus ligy, což mu vyneslo i nominaci do reprezentace.
Pecka střeleckými schopnostmi upoutal zahraniční lanaře a bylo tudíž pravděpodobné, že v letním přestupním termínu změní boleslavský dres za nějaký zahraniční. Luboš Pecka se netajil tím, že z Mladé Boleslavi, kde je fotbalově spokojený, nikam nepospíchá, ale lukrativní zahraniční příležitosti určitě zváží. Zaujala ho ta, kterou dostal od Alemanie Aaachen.

Fanshop banner