V čelákovickém turnaji se střetne ligová špička včetně FK Mladá Boleslav
Klub

V čelákovickém turnaji se střetne ligová špička včetně FK Mladá Boleslav

Redakce

Letní fotbalový turnaj O pohár starosty města Čelákovic se koná ve čtvrtek 5. července na čelákovickém stadionu U hájku za účasti ligových týmů FK Mladá Boleslav, SK Slavia Praha, 1.FC Brno a divizního Unionu Čelákovice. Boleslavští příznivci mají první možnost vidět v akci nové posily Pižanowského, Hrdličku, Táborského a Vaněčka, neboť do Čelákovic to nemají daleko. Mladá Boleslav vstoupí do turnaje dopoledne v 11 hodin proti Brnu.

FK Mladá Boleslav se čelákovického turnaje zúčastní podruhé. „Po nejhrubší přípravě nás v Čelákovicích čeká první vážnější herní prověrka s předními prvoligovými týmy," řekl boleslavský kouč Luděk Zajíc.
Do hry jistě nasadí kromě stabilních opor i dvě letní posily, které přišly z pražské Slavie - záložníka Tomáše Hrdličku a útočníka Iva Táborského. O své boleslavské angažmá bude na čelákovickém turnaji hrát bystrý útočník Vaněček. Premiérově se představí i Jakub Řezníček, který přestoupil z Příbrami den před čelákovickým turnajem.

SK Slavia Praha obhajuje loňské prvenství a letos do Čelákovic přijede v kompletní sestavě. „Je to pro nás kvalitní příprava s kvalitními soupeři a na kvalitním trávníku," shrnul lakonicky trenér červenobílých Karel Jarolím hlavní přednosti turnaje, na němž chce dát příležitost všem hráčům širšího kádru včetně nových tváří, které se v minulých dnech ve strahovské kabině objevily.
Mužstvo 1.FC Brno se na útulném fotbalovém stadiónku v Čelákovicích představí úplně poprvé v pětileté historii této akce. „Na turnaj se moc těším, protože má výbornou fotbalovou atmosféru. Na začátku přípravy chci na něm otestovat a rovnoměrně zatížit všechny hráče," uvedl velezkušený charismatický kouč Petr Uličný, který se do jihomoravské metropole v létě vrátil po dlouhých dvanácti letech. I on bude zkoušet některé vytipované posily, například útočníka Tomáše Doška, který naposledy v Česku oblékal červenobílý slávistický dres a minulou sezónu působil v zahraničí.

Program 5. ročníku letního turnaje O pohár starosty města Čelákovice:
9,30 hod. - SK Slavia Praha - SK Union Čelákovice
11,00 hod. - 1. FC Brno - FK Mladá Boleslav
14,30 hod. - utkání poražených o 3. místo
16,00 hod. - finálové utkání dopoledních vítězů

Fanshop banner