Fotbalové přípravě ochlazení vyhovuje, míní Zajíc
Klub

Fotbalové přípravě ochlazení vyhovuje, míní Zajíc

Redakce

Trenér Zajíc při remízovém utkání s Příbramí dával občas najevo nespokojenost s tím, jak jeho svěřenci řešili herní úkoly, ale po posledním hvizdu rozhodčího před novináři vyjádřil spokojenost s dosavadním průběhem letní přípravy. Dostává se nyní do období zdokonalování herního projevu a součinnosti jednotlivých řad. Času zase tak moc není, liga začíná za pět týdnů.

Boleslavští v týdnu od 25. do 29. června se v píseckém areálu OtavArena připravovali ve vícefázovém tréninku. „Příprava byly hodnotná a nijak výrazně ji nenarušilo počasí ani závažná zranění hráčů," řekl Zajíc a zdůraznil, že pro náročné kondiční tréninku bylo jenom dobře, když se v posledním červnovém týdnu ochladilo.
Do přípravy se zatím nezapojili jednadvacetiletí reprezentanti Kopic a Kysela, pro které začne klubová příprava až v pondělí 2. července. Drobné zdravotní potíže měli jen Abraham (kotník), Palát (sedřenou patu) a Pižanowski (ekzém). Vůbec netrénují jen Poláček (po operaci třísel) a Dittrich (po operaci kolena). Zatím pouze kondičně rehabilitační náplň tréninkové činnosti má Riegel (po operaci kolena).
Jak se jeví posily?
„Velice dobře zvládají adaptaci i tréninkové zatížení,"
pochválil Zajíc trojici úplných nováčků v boleslavském kádru Hrdličku, Táborského a Vaněčka. „Očekávám, že dojde ještě k dalšímu posílení mužstva," poznamenal trenér.
A co mladíci z juniorky?
„Měli to velmi těžké, neboť se do přípravy áčka zapojili bez odpočinutí téměř bezprostředně po skončení třetiligové mistrovské sezóny,"
řekl Zajíc na adresu Brezinského, Fabiána a M.Sedláčka, kteří usilují o vstup na prvoligové trávníky.

Fanshop banner