Boleslav začala sezónu remízou
Klub

Boleslav začala sezónu remízou

Redakce

První utkání nové sezóny pod novým trenér měla Mladá Boleslav sice více ze hry, ale více gólů než druholigový soupeř nedala. Na hráčích bylo znát náročné týdenní kondiční soustředění v Písku, kde se také utkání s Příbramí konalo. Střelcem prvního gólu v novém ročníku byl David Brunclík.

Okamžiky z utkání přináší Bolka TV.

V prvním poločase se hrál otevřený fotbal a Boleslavští promarnili nejméně pět vyložených gólových šancí, dvě z nich nová ofenzivní akvizice Táborský. Na druhé straně Śeda vychytal Pence, jenž se před ním ocitl úplně sám.
Po změně stran nepřekonal příbramský Tarczal brankáře Ancize, který je v Mladé Boleslavi na zkoušce. Skóre utkání otevřel v 75. minutě Milutinovič z bezprostřední blízkosti a Příbram šla nečekaně do vedení. V 79. minutě po akci z levé strany a centru M.Sedláčka prodloužil míč hlavou Pecka na Brunclíka a ten ho protlačil do soupeřovy sítě - 1:1. Vítězný gól měl pět minut před koncem na kopačce Vaněček, ale jeho střelu příbramský gólman Hruška famózním reflexem vyrazil.

Trenér Zajíc hodně měnil sestavu. Mužstvo FK Mladá Boleslav začalo ve složení Šeda - Ševinský, Rajnoch, Brezinský, Hrdlička - Nečas, Brunclík, Matějovský, Vaněček - Holub, Táborský. Ve 30. minutě vystřídali Ordoš Brunclíka, Rolko Brezinského a M.Sedláček Vaněčka. Druhý poločas začala sestava Anciz - T.Sedláček, Rajnoch, Rolko, Hrdlička - Brunclík, Matějovský, Ordoš, Fabián - Vaněček, Pecka. V 60. minutě vystřídali Nečas Brunclíka, M. Sedláček Matějovského, Brezinský Rajnocha a Palát Hrdličku. V 75. minutě se do hry vrátil Brunclík místo Nečase.

Do hry se vůbec nezapojili Riegel, který sice soustředění absolvoval, ale s nasazením do zápasu nepospíchá on ani lékaři, Poláček, jenž je po operaci třísel, Abraham kvůli drobnému poranění kotníku, Pižanowski léčící si ekzém, ani Kysela s Kopicem, neboť naskočí do klubové přípravy až 2. července. Dlouhodobě mimo hru je Dittrich s operovaným křížovým vazem v pravém koleni.

Fanshop banner