Fotbalisté běhají podle tajných receptů
Klub

Fotbalisté běhají podle tajných receptů

Redakce

Sobotní Středověký jarmark na Staroměstském náměstí přivábil mnohé občany Mladé Boleslavi, ale fotbalisté si ho neužili ani chvíli. Dopoledne makali v posilovně, odpoledne běhali po cestičkách městského parku Štěpánka a poté podstoupili ještě regenerační fázi letní přípravy. Byl mezi nimi už také Ivo Táborský ze Slavie Praha, který čtyřletou smlouvu podepsal odpoledne předchozího dne.


Centrem odpoledního tréninku na Štěpánce byl místní dobře známý altán. U něho měli fotbalisté sraz ve dvě hodiny odpoledne a na úvod se společně rozklusali pod taktovkou kondičního trenéra Ryby. Ten následně ordinoval speciální běžeckou přípravu.
Hráči opakovaně absolvovali úseky ve stanoveném časovém limitu a s různě dlouhými pauzami mezi jednotlivými běhy. Trenéři Zajíc, Čuhel a Ryba pečlivě hlídali dobu zatížení i odpočinku podle aktuálně zjišťovaných tepových frekvencí.
Jak dlouhé tratě hráči běhali a jak dlouho odpočívali?
„To bych nerad zveřejňoval, to jsou naše speciální tréninkové metody, jejichž podrobnosti by bylo netaktické prozrazovat," prohlásil Zajíc.
Že by tajné recepty z desetibojařské Rybovy kuchyně?
„V žádném případě to není tak, že by příchod jednoho člověka zcela změnil tréninky. Jejich náplň a používané metody jsou výsledkem naší společné diskuse."
Hlavní boleslavský trenér Luděk Zajíc zdůrazňuje, že hlavním zájmem celého realizačního týmu je dosáhnout co největší efektivnosti tréninkového procesu.

Fanshop banner