Odcházejí brankář Kučera a obránce Krátký
Klub

Odcházejí brankář Kučera a obránce Krátký

Redakce

Na odchodu z FK Mladá Boleslav jsou brankář Pavel Kučera, který míří do jihočeského Dynama České Budějovice, a obránce Petr Krátký, jehož si vyhlédl severočeský Slovan Liberec. Oba Mladé Boleslavi pomáhali postoupit z druhé do první ligy a výrazně se podíleli na historickém úspěchu klubu. V uplynulém mistrovském ročníku Kučera většinou jen kryl záda jasné jedničce Millerovi a Krátký úspěšně pomáhal zachraňovat rezervu v ČFL.

Drobný pětadvacetiletý obránce Petr Krátký je odchovancem prostějovského fotbalu. Kopal také za brněnské kluby Lerk a Zeman. Do Mladé Boleslavi přišel v roce 2002. V létě 2004 se radoval z postupu do první ligy, ve které nastoupil k 29 utkáním a dal v nich dva góly. Část podzimu 2005 hostoval v ligovém 1.FC Brno, v lednu 2006 se však vrátil do Mladé Boleslavi, kde v posledním půlroce hrál převážně za třetiligovou rezervu.
Brankář Pavel Kučera letošního 2. července oslaví 31. narozeniny a k nim si s týdenním předstihem daroval novou profesionální smlouvu s Dynamem České Budějovice. S fotbalem začínal v Litvínově, odkud přestoupil do Teplic. Chytal také za Ústí nad Labem, Kralupy nad Vltavou, Blšany a Viktorii Žižkov, kam přišel začátkem roku 2001. V žižkovském dresu si užil na podzim 2002 Pohár UEFA proti skotskému Glasgow Rangers. V lednu 2004 přestoupil do tehdy druholigové Mladé Boleslavi, které pomohl postoupit do nejvyšší soutěže a v jejímž dresu si podruhé vychutnal atmosféru Poháru UEFA proti norskému Valerenga Oslo a tureckému Galatasaray Istanbul. V české lize dosud odchytal 39 zápasů.

Fanshop banner