Útočník Ivo Táborský patří Mladé Boleslavi
Klub

Útočník Ivo Táborský patří Mladé Boleslavi

Redakce

Ofenzivní sílu Mladé Boleslavi posílí urostlý forvard Ivo Táborský. Byl dosud kmenovým hráčem Slavie Praha, ale v uplynulé sezóně hostoval v Dynamu České Budějovice, v jehož dresu pořádně proháněl boleslavské obránce na podzim 2006 i v letošním jaru. Aby tak nečinil v mistrovském ročníku 2007/08, nabídla mu Mladá Boleslav angažmá a Ivo Táborský podepsal smlouvu na čtyři příští roky. V sobotu 23. června se zapojí do přípravy týmu vedeného Luďkem Zajícem.

Ivo Táborský, který v letošním květnu oslavil dvaadvacáté narozeniny, je slávistický odchovanec. V sešívaném dresu si také odbyl prvoligovou premiéru v říjnu 2001 v utkání proti Opavě. Od roku 2003 však opakovaně putoval po různých klubech na hostování. V ročníku 2003/04 působil v druholigových Bohemians, na podzim 2004 odehrál šest zápasů v první lize za Marilu Příbram.
Když se v roce 2005 neprobojoval do ligového kádru Slavie Praha, odešel na hostování do Českých Budějovic, kde v ročníku 2005/06 ve dvaceti druholigových utkáních nastřílel devět gólů a výrazně se podílel na návratu Jihočechů do nejvyšší ligy. Po letní epizodě ve Slavii Praha se v září 2006 opět vydal na jih Čech a v ročníku 2006/07 za České Budějovice odehrál dalších dvaadvacet utkání, tentokrát prvoligových, a nastřílel v nich šest gólů.
V současnosti má bilanci 32 prvoligových startů se šesti dosaženými góly. Byl postupně v pěti reprezentačních výběrech (od patnáctiletých až po devatenáctileté), ve kterých si připsal 32 startů a 8 gólů v dresu České republiky. O 184 centimetrů vysokého útočníka se zajímalo více tuzemských klubů, ale v mistrovském ročníku 2007/08 bude střílet góly za Mladou Boleslav.

Fanshop banner