Hrdlička se těší na bouřlivé boleslavské diváky
Klub

Hrdlička se těší na bouřlivé boleslavské diváky

Redakce

Tomáš Hrdlička dal přednost Mladé Boleslavi před Slavií Praha, ve které fotbalově vyrostl, a slovenskou Žilinou, ve které se už byl rozhlédnout. S kamarády ze slávistické kabiny se loučil nerad, ale oni jej závistivě utěšovali, že bude pravidelně dostávat výplatu. Hrdlička v FK Mladá Boleslav vidí ambiciózní klub, se kterým bude hrát evropské poháry a v tuzemské lize o mistrovský titul.

O Hrdličkově přestupu z SK Slavie Praha do FK Mladá Boleslav se rozhodlo v poměrně značném časovém stresu. „Opravdu jsem se rozhodl na poslední chvíli," potvrdil hráč a bez otálení prozradil detaily fatálních okamžiků.
Zájem o něj projevil Jablonec a také klub z Kypru. Ve finále se však rozhodoval mezi Žilinou a Mladou Boleslaví. Dokonce se už byl v Žilině podívat a vlastník klubu s trenérem jej provázeli areálem. „Líbilo se mi tam a nebránil bych se žilinskému angažmá, ale po dohodě s rodinou jsme dali přednost tomu, že zůstaneme bydlet v Praze. Nabízené podmínky Žiliny a Boleslavi byly srovnatelné, ovšem z rodinných důvodů jsem se rozhodl pro Mladou Boleslav."

A tak přestože ve středu měl odjíždět na Slovensko a dokonce si už sbalil potřebné věci, po úterním večerním sezení s Mladou Boleslaví rozhodnutí změnil a den na to s ní podepsal smlouvu místo cesty do Žiliny. Ve čtvrtek už trénoval s novými spoluhráči na boleslavském trávníku.

Po první tréninku v Mladé Boleslavi však nedokázal stále ještě skrýt rozčarování nad koncem svého působení ve Slavii Praha. „Byl jsem tam od dvanácti let a přestože jsem sám cítil, že potřebuji nějakou změnu, vadí mi, že jsme se s vedením nedomluvili na podmínkách nové smlouvy. Trenér Jarolím mě nevyháněl a přál si, abych zůstal. Mě však mrzí, že o mě ve Slavii více nestáli."
Loučení v kabině bylo hodně smutné?

„Nebylo nic příjemného vyklízet skříňku ve Slavii, ale takový je fotbalový život. Kluci se se mnou loučili slovy, ať na ně myslím každý měsíc patnáctého, když mně přijde výplata a jim ne. Budu jim fandit, aby se konečně dostali do Ligy mistrů."

Mladá Boleslav nabídla Hrdličkovi profesionální smlouvu na čtyři roky a on nabídku akceptoval s vědomím, že jde do ambiciózního mužstva, se kterým bude bojovat o český titul a evropské poháry. „Těším se na místní útulný stadion a na bouřlivé diváky. Věřím, že fandové mě dobře přijmou, podobně jako hráči v kabině."

Přestože Hrdlička se svými více než sto prvoligovými starty patří již mezi zkušené borce, dobře ví, že o místo v základní sestavě se bude muset poprat. Zároveň však očekává, že mu změna prostředí pomůže, aby šel výkonnostně nahoru.

Fanshop banner