Na prvním tréninku se Zajícem ještě nebyli všichni
Klub

Na prvním tréninku se Zajícem ještě nebyli všichni

Redakce

První trénink pod novým trenérem Luďkem Zajícem absolvovalo patnáct hráčů a dva brankáři. Úvodní rozklusání vedl sám Zajíc, v dalším průběhu tréninkové jednotky udával pokyny z kraje hřiště. Fotbalisté si osvěžili práci s míčem, rozdali si báčko a zahráli fotbal na dvě branky jen na polovině hřiště. Odpoledne měli terénní výběh v městském parku Štěpánka. Podobná tréninková náplň boleslavské fotbalisty čeká i následujících dnech.

Ve čtvrtek 21. června trénovali Abraham, T.Brezinský, Brunclík, Fabián, Holub, Hrdlička, Ordoš, Poláček, Rajnoch, Riegel, Rolko, M. Sedláček, T.Sedláček, Ševinský a Vaněček. S trenérem brankářů se připravovali pouze Miller a Šeda. Nový brankář Pižanowski naskočí do přípravy až v pondělí 25. června, dosavadní Millerův kolega Kučera z Mladé Boleslavi odchází. Také obránce Krátký v Mladé Boleslavi končí a míří do Liberce. Do boleslavského kádru se nevrátí nikdo z těch, kteří na jaře hostovali v jiných klubech, to znamená Vít (Jihlava), Šmerda (Příbram), Sviták (Příbram), Kurák (Čáslav).
Na prvním boleslavském tréninku nové sezóny chyběli Pecka, Matějovský, Kysela, Kopic a Nečas, kteří mají kvůli reprezentačním povinnostem povolený pozdější nástup do přípravy. Pecka, Matějovský a Nečas začnou v pondělí 25. června, Kysela s Kopicem dokonce až o týden později 2. července.
Středečnímu tréninku pouze přihlíželi Palát, jenž si léčí zažívací obtíže, a Dittrich, který je dva týdny po operaci křížového vazu na pravém koleni.
Mezi trénujícími v prvoligovém kádru byli vedle dosavadních hráčů juniorky Brezinského, M.Sedláčka a Fabiána také dva úplní nováčci Vaněček a Hrdička.
Třiadvacetiletý David Vaněček je odchovanec plzeňského fotbalu a v uplynulé sezóně hostoval ve třetiligovém týmu Karlových Varů. Rychlý útočník zatím přišel do Mladé Boleslavi na zkoušku. O jeho případném angažmá rozhodnou trenéři nejdříve po dvou týdnech letní přípravy.
Pětadvacetiletý Tomáš Hrdlička fotbalově vyrostl ve Slavii Praha, za kterou v uplynulých šesti sezónách nastoupil ke 107 ligovým utkáním. Je připravený hrát ve středu pole a nebo na levých krajích zálohy či obrany. „Měl jsem také nabídky z Jablonce a Kypru, ale ve finále jsem se rozhodoval mezi Žilinou a Mladou Boleslaví," prozradil Hrdlička. „Trenér Jarolím o mě stál, ale nedohodl jsem se s vedením Slavie na podmínkách nové smlouvy a tak mně bylo docela smutno při vyklízení slávistické skříňky."
Fotbalová Mladá Boleslav posílila nejen hráčský kádr, ale také realizační tým. V něm bude působit Jiří Ryba, původní sportovní profesí desetibojař. U boleslavských fotbalistů má nyní na starosti kondiční přípravu, regeneraci a stravování. „V efektivitě sportovní přípravy a stravovacích návycích mají atleti určitě náskok před fotbalisty," uvedl Ryba, který má k fotbalu blíž, než by si mnozí pomysleli. Hraje totiž v útoku Červeného Kostelce a čtyřmi góly pomohl k jeho letošnímu postupu z I.A třídy do východočeského přeboru.

Fanshop banner