Hrdlička podepsal na čtyři roky Boleslav
Klub

Hrdlička podepsal na čtyři roky Boleslav

Redakce

FK Mladá Boleslav posílí pětadvacetiletý Tomáš Hrdlička ze Slavie Praha. Ve středečním podvečeru 20. června podepsal s mladoboleslavským klubem čtyřletý kontrakt. Je odchovancem pražské Slavie, za kterou od roku 2001 nastoupil v šesti sezónách celkem ve 107 prvoligových utkání a vstřelil v nich deset gólů. Za českou jednadvacetiletou reprezentaci odehrál dvanáct utkání a jednou skóroval.

Tomáši Hrdličkovi ve Slavii Praha končí 30. června smlouva. Od prvního červencového dne vstoupí v platnost jeho nová mladoboleslavská smlouva. "Ve Slavii jsem byl od dvanácti let a jsem ji vděčný za prvoligovou šanci, ale cítím, že potřebuji změnu. Věřím, že v Boleslavi budu dál výkonnostně růst a těším se na Pohár UEFA," komentoval Hrdlička svůj přestup do Mladé Boleslavi, které dal přednost před tuzemskou nabídkou Jablonce a zahraničním vábením ze Žiliny a Kypru.
Levonohý fotbalista Tomáš Hrdlička je rodilý Pražák. Má rád svíčkovou od maminky a jeho fotbalovým vzorem je Luis Figo. Do velkého fotbalu jej uvedl trenér Beránek, který mu dal šanci nejen v prvoligové Slavii Praha, ale také v reprezentační jednadvacítce, se kterou získal zlatou medaili na evropském šampionátu.

Fanshop banner