Ligovým fotbalistům končí dovolená, mládež začne trénovat až v červenci
Klub

Ligovým fotbalistům končí dovolená, mládež začne trénovat až v červenci

Redakce

Hráči prvoligového týmu se po dovolené poprvé scházejí ve středu 20. června. Ovšem nikoliv na mladoboleslavském trávníku, nýbrž v areálu pražské FTVS, kde absolvují testy fyzické připravenosti. Vlastní tréninkovou činnost zahájí o den později ve čtvrtek 21. června dopoledne v Mladé Boleslavi.
Ostatní družstva FK Mladá Boleslav, kterým skončila mistrovská sezóna teprve v polovině června, začnou s přípravou na nový soutěžní ročník až v průběhu července.

Juniorka FK Mladá Boleslav zahájí přípravu v pondělí 9. července pod trenérem Karlem Stannerem, se kterým se zachránila v prvním roce působení v ČFL. Stannerovi bude u juniorského týmu asistovat Jiří Tymich. „Základní kádr vytvoří osmnáct až dvacet odchovanců boleslavského dorostu," uvedl trenér Stanner, který považuje třetiligovou soutěž za tu nejlepší prověrku mladých fotbalistů při přechodu z dorostenecké do dospělé kategorie.
Starší i mladší dorostenci, kteří budou hrát celostátní ligu, začnou s tréninky ve středu 11. července. U starších dorostenců skončil trenér Milan Pechanec. Odchází pracovat k mládeži do Sparty Praha, odkud naopak přijde trenér k boleslavskému dorostu. „Družstvo starších dorostenců v celostátní lize bude trénovat pětatřicetiletý Jaroslav Peřina, který dosud působil v pražské Spartě," uvedl sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Zdeněk Kudela.
Všechna ostatní mládežnická družstva zahájí přípravu v pondělí 16. července.

Fanshop banner