Žáci se zachránili na poslední chvíli
Klub

Žáci se zachránili na poslední chvíli

Redakce

Po posledních mistrovských zápasech ročníku 2006/07 se radovali dorostenci i žáci. Starší dorostenci zakončili sezónu výhrou nad Mostem, když postup do celostátní ligy už vykopali v předstihu. Naopak starší žáci se v lize zachránili na poslední chvíli. Vyhráli v Písku a protože zároveň kladenští žáci nevyhráli v Praze na hřišti Bohemians, tak se žákovská liga bude v Mladé Boleslavi hrát i v příštím mistrovském ročníku.

Výsledky mládežnických družstev - 14.6.-17.6.2007

Ve dnech 14.6. - 17.6.2007 sehrála mládežnická družstva FK Mladá Boleslav mistrovská a přípravná utkání, a to s těmito výsledky :

FK Mladá Boleslav „A"dorost - FK SIAD Most 3:1 (0:1)
„A" dorost dotáhl úspěšně své vítězné tažení a udržel si vedoucí pozici v České lize staršího dorostu. V utkání dostali příležitost všichni hráči, kteří budou pokračovat v dorostenecké kategorii a svým výkonem nezklamali. Naše družstvo bylo po celou dobu zápasu aktivnější, vytvořilo si několik brankových příležitostí, ale střelecky jsme se prosadili až ve II.poločase. O naše branky se postarali Kvapil, Dudka a Bořil.

FK Mladá Boleslav „B"dorost - FC Slavia Hradec Králové 6:3 (1:2)
„B" dorost ve svém posledním jarním utkání svého soupeře přestřílel. Do přestávky sice hosté dvakrát skórovali a získali v utkání vedení, ale po změně stran se projevila větší fotbalovost našeho družstva, převahu jsme zúročili i gólově. Dvě branky dal Rozumný, po jedné Jurčovský, Vorasický, Zábraha a Rejmon.

FK Mladá Boleslav „C"dorost - FK SIAD Most 1:1 (0:0)
Mladší dorost měl po celou dobu zápasu velkou převahu, která však ke třem bodům nakonec nevedla. Koncovka nebyla naší silnou stránkou, přesto jsme se Zahustelem ujali vedení, hosté vyrovnali v poslední minutě utkání.

FK Mladá Boleslav „D"dorost - FC Slavia Hradec Králové 4:0 (1:0)
Další vítězství „D" dorostu se nerodilo tentokrát tak lehce, snaživý soupeř nám dělal svojí aktivní hrou problémy, naše hra nebyla v úvodu dobrá. Postupně se však zlepšovala a díky tomu náš tým dovedl utkání zaslouženě do vítězného konce. Dvě branky dal Zahustel, jednou se trefili Štěpánek a Tvaroha.

FC Písek - FK Mladá Boleslav „A"žáci 0:2 (0:2)
Pro udržení nejvyšší žákovské soutěže muselo naše družstvo bezpodmínečně v Písku vyhrát a spoléhat na to, že Kladno nezvítězí na Bohemians. Začátek utkání byl z naší strany špatný, domácí se mohli dvakrát po našich chybách dostat do vedení. Postupem času jsme se uklidnili a po vydařených kombinacích se nám podařilo Klainem a Fikselem získat dvougólové vedení. Po změně stran jsme se většinou bránili a jen notná dávka štěstí nám pomohla k tomu, že se domácím nepodařil vstřelit kontaktní gól. Nakonec jsme vítězství a díky remíze Kladna na Bohemce i soutěž pro příští sezónu udrželi.

FK Pěnčín-Turnov - FK Mladá Boleslav „B"žáci 1:2 (1:1)
„B" žáci sehráli také důležité utkání o žákovské divizní body. Úvod byl z naší strany špatný, soupeř byl lepší, hrozil ze standartních situací a po jedné z nich se i ujal vedení. Naštěstí se naše hra zlepšila a po dobře zahraném trestném kopu Hošťálkem Dufek lehce míč tečoval a vyrovnal. Po změně stran bylo utkání vyrovnané, v jeho závěru jsme získali převahu, kterou jsme dokázali využít ke vstřelení vítězné branky, po faulu na Sedláčka se z trestného kopu trefil Hošťálek. I divizní žákovská soutěž je pro další sezónu zachována.

FC Písek - FK Mladá Boleslav „C"žáci 0:7 (0:3)
Mladší žáci se ve svém posledním jarním utkání konečně střelecky probudili. Družstvo zahrálo dobře, bylo po celou dobu zápasu lepším družstvem, dařila se i střelba. Tři branky dal Eliáš, dvě Vacek O., po jedné přidali Novák a Vraštil.

FK Pěnčín-Turnov - FK Mladá Boleslav „D"žáci 1:1 (1:1)
I když jsme po celou dobu byli lepším týmem, dokázali jsme si vytvořit velký počet šancí, tři body se nám bohužel získat nepodařilo. Domácím stačila jedna střela v utkání na to, aby zápas skončil konečnou remízou. Naší branku dal Taneček.

Výsledky družstev minikopané :

V uplynulých dnech sehrála družstva starších přípravek tato utkání :

FK Mladá Boleslav roč.97

FKMB „A" - Lomnice nad Popelkou 5:1 Tomašov 2, Zörkler, Rudzan, Sadílek
FKMB „B" - Lomnice nad Popelkou 8:0 Koníček 4, Balogh 2, Štěpánek, Živný

Přípravné utkání v Semicích - (hráno na velké hřiště) :

AFK Semice - FK Mladá Boleslav roč.97 1:4 Zörkler, Ježek, Rudzan, Vegricht

Fanshop banner