FK Mladá Boleslav má nové logo
Klub

FK Mladá Boleslav má nové logo

Redakce

Od 18. června 2007 se Fotbalový klub Mladá Boleslav prezentuje novým logem. Za více než sto let existence fotbalu v Mladé Boleslavi prošlo právě logo velkou řadou obměn a podle slov prezidenta klubu Josefa Dufka přišla ta pravá chvíle ke změně.

Na Bolka TV si poslechněte názor fotbalového prezidenta Josefa Dufka na nové klubové logo.

„Naše logo se za desítky let existence klubu mnohokrát měnilo. V různých obdobích sebou neslo různé tvary i barvy, ať už v kontextu s historickým vývojem naší země, nebo s reklamním partnerstvím a majetkovými poměry v klubu. Při tvorbě nového loga jsme vycházeli právě z těchto faktů a snažili se zachytit čas. Myslím, že se jedná o přinejmenším velmi zdařilý průřez historií fungování organizovaného fotbalu v Mladé Boleslavi a já jsem s výsledkem velice spokojen. Věřím, že se stane nejen logem, ale i symbolem fotbalu v Mladé Boleslavi pro příští desetiletí," uvedl Josef Dufek.
Nové klubové logo nese modrobílé barvy, které zde byly v posledních pěti letech v době největších úspěchů klubu. Svislé pruhy byly naopak u samotného zrodu fotbalu v Mladé Boleslavi a oválný tvar byl logem klubu za druhé světové války. V roce 1902 se v Mladé Boleslavi organizovaný fotbal zrodil v podobě založení studentského fotbalového klubu. V letošním roce tomu bude již celých 105 let, co se ve městě, které je ve světě známo především výrobou automobilů značky Škoda, také hraje fotbal. Svou kvalitou začíná boleslavský fotbal v popularitě zdatně sekundovat automobilce, a to především díky úspěšné účasti v evropských fotbalových pohárech v loňské sezóně. V nadcházejícím soutěžním ročníku může klub svou kvalitu potvrdit a nové logo nesoucí prvky celé historie kubu nechť je k úspěchům nápomocno.

Fanshop banner