Začne příprava na nový ligový ročník
Klub

Začne příprava na nový ligový ročník

Redakce

Hráči prvoligového kádru FK Mladá Boleslav se poprvé pod novým trenérem Luďkem Zajícem sejdou ve středu 20. června dopoledne v Praze na FTVS, kde absolvují prověrku fyzické zdatnosti. První trénink je čeká následující čtvrtek dopoledne v domácím prostředí mladoboleslavského městského stadionu. Ovšem hned v pondělí 25. června se přemístí do Písku, kde ve sportovním areálu pobudou týden na kondičním soustředění. Ve stejném prostředí byli i v loňském létě.

Po středečním testování začne sportovní příprava na nový ročník v plném nasazení. Fotbalisté budou trénovat ve čtvrtek a v sobotu ve dvou fázích, v pátek dokonce ve třech fázích. Po nedělním volnu odjíždí v pátek brzo ráno do Písku.
V původně zamýšleném programu píseckého soustředění byla naplánována dvě přípravná utkání, ale zůstane jenom u jednoho. Odpadlo střetnutí s Banskou Bystricí, které se mělo hrát ve středu 27. června. Platí však domluvené utkání s Marilou Příbram v sobotu 30. června od 10,15 hodin. „Písecký pobyt bude zaměřený především na tréninky, herní soustředění čeká mužstvo až později v Rakousku," uvedl sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Zdeněk Kudela. Po utkání s Příbramí se mužstvo vrátí do Mladé Boleslavi.
Na herní kemp do Rakouska odcestuje mužstvo 11. července, před tím se ještě zúčastní ve čtvrtek 5. července Letního turnaje o pohár starosty města Čelákovic za účasti SK Slavia Praha, 1.FC Brno a divizního nováčka Unionu Čelákovice, a v sobotu 7. července sehraje v Rejšicích přátelské utkání s Kladnem.
Losování nového ročníku Gambrinus ligy 2007/08 se koná v úterý 26. června a losování prvního kola poháru UEFA, kam FK Mladá Boleslav postoupil přímo, je na programu až po odehrání předkol v pátek 31. srpna.

Fanshop banner