O záchraně rozhodly výhry v závěru soutěže
Klub

O záchraně rozhodly výhry v závěru soutěže

Redakce

Boleslavská juniorka skončila podzim 2006 se ziskem 16 bodů, na jaře 2007 přidala 20 bodů a z nich 12 v posledních deseti kolech pod novým trenérem Karlem Stannerem, který vystřídal Luďka Kokošku po sérii sedmi jarních utkání bez výhry. V porovnání s podzimem si juniorka na jaře vylepšila bodový zisk na domácím hřišti. A to spolu s povedeným závěrem soutěže, kdy z šesti utkání pět vyhrála, rozhodlo o jejím setrvání v ČFL na úkor soupeřů z Hradce Králové a Teplic.

Boleslavská juniorka z domácích podzimních devíti utkání pouze jedno vyhrála a tři remizovala. Právě hubený zisk šesti bodů na domácím hřišti byl příčinou neutěšeného postavení na chvostu tabulky. Z domácích jarních osmi utkání čtyři vyhrála a čtyři prohrála. Z domácích porážek nejnepříjemnější byla s Hradcem Králové"B" v závěru soutěže. Důležité pro záchranu však bylo, že v posledních šesti kolech pětkrát vyhrála - doma nad Chebem 1:0 a Spartou Krč 3:0, v Prachaticích 2:1 a po domácí porážce od Hradce Králové"B" (1:2) venku nad Teplicemi"B" 2:0 a doma nad Plzní"B" 4:1.
V napínavém boji o záchranu do posledního kola boleslavští mladíci fotbalovou kvalitu podpořili bojovností a mužstvo nakonec skončilo na 14. místě osmnáctičlenné tabulky České fotbalové ligy. Tu opouští vítěz postupující do druhé ligy Bohemians Praha (Střížkov) a dva poslední sestupující týmy do divize Hradec Králové"B" a Teplice"B". Novými účastníky ČFL budou Vyšehrad postupují vítěz z divize skupiny A, Vlašim postupující vítěz z divize skupiny B, Slovan Liberec"B" postupující vítěz z divize skupiny C, Sezimovo Ústí z třetího místa divize skupiny A, kterému soutěž přepustily Prachatice, a Letohrad z druhého místa divize skupiny C, kterému soutěže přepustily Ovčáry.
Losovací aktiv nového ročníku ČFL 2007/08 za přítomnosti zástupců klubů se koná v sobotním dopoledni 23. června.

Fanshop banner