Juniorka se zachránila v ČFL
Klub

Juniorka se zachránila v ČFL

Redakce

Trenér Karel Stanner dokončil úspěšně záchranářskou misi s boleslavskou juniorkou, ke které přišel na závěrečných deset kol ročníku 2006/07. Pod jeho vedením šestkrát vyhrála, když v předchozích čtyřiadvaceti kolech uspěla jen ve čtyřech utkáních. V posledním mistrovském duelu boj o záchranu podpořili brankář Miller a útočník Holub. Právě zkušený Holub byl u prvních tří boleslavských gólů a spoluhráče náležitě uklidnil. Záchrana je pochopitelně společným dílem všech členů juniorského kádru, kteří v pravou chvíli zabrali a urvali potřebné mistrovské body.

Reportáž ze zápasu uvádí Bolka TV.

V důležitém střetnutí boleslavská juniorka začala o poznání aktivněji než protivník a půl hodiny se hra točila převážně kolem plzeňské branky. Už ve 4. minutě se ocitl v šanci Holub, ale na malém vápně netrefil pořádně míč hlavou. V 8. minutě Holub skóroval po centru Vajgla, ale sudí gól neuznali kvůli ofsajdu. V 18. minutě odkop beka Krátkého zpracoval za plzeňskou obranou Holub, jeho přízemní střelu však brankář Mucha v pádu zkrotil.
Ve 22. minutě trefil M. Sedláček z úhlu jen boční síť a o necelých deset minut později Sedláčkovu falšovanou střelu z trestňáku Mucha se štěstím vyrazil. Mezi dvě Sedláčkovy šance se ještě vešel Schubert hlavičkou, kterou plzeňský gólman z pod břevna vytlačil na roh.
Plzeňští se teprve po půlhodině hry dostali na dostřel boleslavské branky a hned bylo zle. Ve 34. minutě nepovedený Brezinského odkop napálil z hranice trestného území Bahleda tak tvrdě a přesně, že byl Miller bezmocný - 1:0. Byla to první plzeňská střela.
Boleslavští potřebovali deset minut na vzpamatování. Ve 43. minutě se na hranici šestnáctky uvolnil Holub a přesně přihrál do strany M.Sedláčkovi, který střelou tečovanou plzeňským bekem vyrovnal - 1:1. A tak se po změně stran vlastně začínalo znova.
Druhé dějství záchranářské bitvy začali boleslavští junioři parádně, neboť v rozpětí deseti minut třikrát skórovali a utkání rozhodli ve svůj prospěch. Povel ke zteči plzeňské branky dal ve 48. minutě Holub bombou z úhlu - 2:1. O dvě minuty později prokličkoval Holub do soupeřovy šestnáctky a předložil míč na malé vápno Vajglovi, jenž bez obtíží dorážel do nechráněné branky - 3:1.
V 52. minutě ve zmatcích před plzeňskou brankou se neprosadil Schubert ani Holub. V 58. minutě plzeňská obrana sice zastavila Kučeru v zárodku útočné akce, ale míč sebral důsledný M.Sedláček, utekl po levé straně a po zemi připravil střeleckou pozici Murárikovi. Ten se z pár kroků nemýlil - 4:1.
Po čtvrtém gólu za Muchovými zády oba soupeři očividně zvolnili. Boleslavští si v klidu pohlídali náskok a jistotu záchrany v ČFL. O pátý gól se v 78. minutě pokusil Gögh střelou z pětadvaceti metrů, se kterou měl Mucha plné ruce práce.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Miller - Krátký, Brezinský, Pára, Kalíšek (83. Skramužský) - M. Sedláček, Murárik, Kučera, Vajgl - Holub (68. Gögh), Schubert (69. Fabián).

Sestava FC Viktoria Plzeň"B": Mucha - Havránek, Lisý, Vacek, Trantina - Kovařík, Javorský, Valášek, Manowetz (72. Aubrecht) - Bahleda, Veselý.

Góly: M. Sedláček, Holub, Vajgl, Murárik - Bahleda

ŽK: Havránek

Rozhodčí: Rožec - Navara, Wencl

Diváků: 275

Fanshop banner