Juniorka v sobotu odpoledne o záchranu v ČFL
Klub

Juniorka v sobotu odpoledne o záchranu v ČFL

Redakce

FK Mladá Boleslav"B" - FC Viktoria Plzeň"B" se hraje v sobotu 16. června od 17 hodin na Astonce. Pro boleslavskou juniorku je to utkání roku, neboť rozhodne o záchraně mužstva v ČFL, ve které působí první mistrovský ročník. K záchraně potřebuje vyhrát. Pokud nevyhraje, musí se její hráči modlit, aby Kolín porazil Hradec Králové"B" a tomu tak na předposlední příčce zůstala sestupová jízdenka do divize.

Boleslavská juniorka udělala rozhodný krok k záchraně v předposledním kole na hřišti v Břežanech. Vítězný duel proti teplickému béčku absolvovala v sestavě: Šeda - Krátký, Brezinský, Pára, Kalíšek - M.Sedláček, Svoboda (77. Fabián), Kučera (71. Skramužský), Vajgl - Nečas, Schubert (88. Gögh). Důležité góly dávali v 41. minutě Schubert po Nečasově centru z pravé strany a v 77. minutě Nečas po samostatné akci středem hříště.
Teplická juniorka se tak stala prvním jistým sestupujícím. Naopak boleslavské juniorce z propadliště pomohl nečekaný výsledek střetnutí Hradec Králové"B" - Marila Příbram"B" 0:3. Do té doby také ohrožená plzeňská juniorka si pojistila záchranu v ČFL výhrou nad českobudějovickou juniorkou 2:0. Proti Dynamu České Budějovice"B" hrálo mužstvo Viktorie Plzeň"B" ve složení: Mucha - Řezáč, Lisý, Chvojan, Vacek, Javorský, Borek, Manowetz, Kovařík, Valášek (78. Bárta), Veselý.
Oba plzeňské góly dal útočník Veselý v úvodní půlhodince (10. a 27.) a to budiž varováním pro boleslavské mladíky. Na dravý nástup plzeňského soupeře totiž doplatili v podzimním utkání, které rozhodl jediný gól už ze sedmé minuty.

Na mistrovský duel FC Viktoria Plzeň„B" - FK Mladá Boleslav„B" 1:0 má nejsmutnější vzpomínky stoper Tomáš Brezinský. Hrál pouze poločas, když o přestávce vystřídal Kalíška, ale stihnul toho pokazit hodně. V 57. minutě neproměnil pokutový kop, který mu plzeňský brankář vystihl, a v další půlhodině inkasoval dvě žluté karty. Brezinský tři minuty před závěrečným hvizdem odešel předčasně ze hřiště za Tůmou, kterého rozhodčí Koval vyloučil v 81. minutě, a tak Boleslavští dohrávali na plzeňském trávníku v devíti hráčích. Sestava FK Mladá Boleslav„B" v podzimním utkání proti plzeňské rezervě: Šeda - Kalíšek (46. T. Brezinský), Vít, Ilongo, Mrvík - Krátký, Murárik, Ordoš (57. Tuma), Vajgl - T. Sedláček, Voborník.

Na konci třetiligové tabulky je před posledním kolem aktuální pořadí: 14. Plzeň"B" 36 bodů, 15. Ovčáry 36 bodů, 16. Mladá Boleslav"B" 33 bodů, 17. Hradec Králové"B" 32 bodů, 18. Teplice"B" 27 bodů.
Ovčáry už mají všechny mistrovské zápasy odehrané a v posledním kole zbývá sehrát Kolín - Hradec Králové"B", Příbram"B" - Teplice"B" a Mladá Boleslav"B" - Viktoria Plzeň"B". Když Mladá Boleslav"B" vyhraje, zachrání se a díky lepšímu skóre se dokonce posune před Ovčáry i Plzeň"B" na čtrnáctou příčku. Když remizuje nebo prohraje, zachrání se v ČFL pouze v případě, že Hradec Králové"B" nevyhraje v Kolíně. V případě bodové rovnosti má Mladá Boleslav"B" s Hradcem Králové"B" lepší bilanci vzájemných utkání (4:0 a 1:2).

Fanshop banner