Dittrich je po operaci křížového vazu
Klub

Dittrich je po operaci křížového vazu

Redakce

Nešťastně skončil první půlrok v nejvyšší soutěži pro Jaroslava Dittricha, který do Mladé Boleslavi přišel ze Sokolova. Dravostí a nesmlouvavostí v osobních soubojích si vydobyl místo v boleslavské záloze, ale poslední mistrák sezóny proti Liberci nedohrál. Jak později ukázalo podrobné vyšetření, poranil si přední křížový vaz a v pondělí 11. června podstoupil operaci. Na pravé noze, kterou měl v patnácti letech zlomenou tak ošklivě, že byla jeho další fotbalová kariéra na vážkách. Pětadvacetiletý Dittrich věří, že se i tentokrát na trávník vrátí s chutí a při síle.

„Jsem z toho zranění strašně smutný," řekl druhý den po operaci Jaroslav Dittrich a přiznal, že se mu pod chirurgický nůž nechtělo. Na počátku jeho neštěstí byl souboj necelých deset minut před poločasovou přestávkou utkání Mladé Boleslavi proti Liberci, ve kterém se rozhodovalo o postupu do evropských pohárů.
Při souboji o míč mu protihráč přišlápl nárt a Dittrich si v protipohybu poranil koleno. „Otok jsem neměl a po pár dnech bolest ustoupila, tak jsem neočekával větší poranění kloubu, ale podrobné vyšetření magnetickou rezonancí prokázalo natržený přední křížový vaz. Lékaři mi vzhledem k další fotbalové kariéře doporučili plastiku poraněného vazu a tak jsem ji podstoupil," popsal závěr své letošní sezóny Dittrich.
Při operaci v pražské nemocnici Na Františku odmítl celkovou narkózu a na monitoru sledoval, co a jak mu v kolenním kloubu chirurgové spravují. Po týdenní hospitalizaci zváží, kde bude mít příznivější podmínky pro rekonvalescenci, zda u rodičů v Poličce nebo v Mladé Boleslavi.
„Po dvou týdnech od zákroku prý můžu začít s mírným rozhýbáváním operovaného kolena a po čtyřech týdnech se šlapáním na rotopedu."
Takže místo plánované dovolené s přítelkyní Pavlínou a fotbalové přípravy s novým boleslavským trenérem Zajícem jej v letošním létě čeká šlapání do cyklistických pedálů. Více než prošvihnutá dovolená však Dittricha mrzí, že vypadl z fotbalového dění a možná i přijde o utkání poháru UEFA, o jehož vybojování se přičinil.
Jaroslav Dittrich do Mladé Boleslavi přišel v letošní zimě z druholigového Baníku Sokolov na půlroční hostování s opcí na případný přestup. „Tu opci jsme uplatnili a protože věříme, že se po rekonvalescenci zapojí do přípravy v Mladé Boleslavi a vrátí se formy, v jaké odehrál letošní jaro," prohlásil sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Zdeněk Kudela.

Fanshop banner