Miller je brankářskou hvězdou Gambrinus ligy
Klub

Miller je brankářskou hvězdou Gambrinus ligy

Redakce

Brankář Miroslav Miller působí v FK Mladá Boleslav již sedm let a je bezkonkurenčně největším pamětníkem v boleslavské hráčské kabině. Za zmíněnou dobu se postupně vypracoval na boleslavskou brankářskou jedničku a v uplynulém mistrovském ročníku dokonce mezi hvězdy Gambrinus ligy. Potvrzují to počty utkání, ve kterých neinkasoval ani jeden gól, i výsledek specifické ankety o nejsympatičtějšího gólmana.

V odborníky uznávané bilanci vychytaných nul si boleslavský Miller vedl znamenitě, neboť má skóre srovnatelné s Blažkem, brankářem mistrovské Sparty Praha a české reprezentace. Miller s Blažkem udrželi čisté konto v patnácti utkáních a jejich postavení mezi ligovými gólmany je opravdu dominantní. Vždyť další tři ligoví brankáři Daněk, Špit a Čech bez inkasovaného gólu chytali jen desetkrát.
Sympatickým počinem sledovaným fotbalovou veřejností je anketa o nejsympatičtějšího brankáře Gambrinus ligy, kterou pořádají členové Společnosti Vlasty Buriana. Je pojmenovaná po slavném hereckém a filmovém komikovi, o němž je známé, že chytával v brance Sparty Praha v období mezi světovými válkami. Nejsympatičtějším gólmanem ročníku 2006/07 byl vyhlášen plzeňský Daněk před boleslavským Millerem.

Bilance vychytaných nul v Gambrinus lize 2006/07: 15 ve 25 utkáních Miroslav Miller (FK Mladá Boleslav, 15 ve 29 utkáních Jaroslav Blažek (Sparta Praha), 10 ve 30 utkáních Michal Daněk (Viktoria Plzeň) a Michal Špit (Jablonec), 10 v 17 utkáních Marek Čech (Slovan Liberec), 8 z 18 utkání Martin Lejsal (Brno), 8 z 19 utkání Zdeněk Zlámal (Tescoma Zlín), 8 ze 30 utkání Oldřich Pařízek (Marila Příbram), 7 z 26 utkání Martin Vaniak (Siad Most), 6 ze 13 utkání Roman Pavlík (Kladno), 6 ze 14 utkání Michal Vorel (Slavia Praha), 6 ze 16 utkání Matúš Kozáčik (Slavia Praha).

Výsledky ankety Společnosti Vlasty Buriana o nejsympatičtějšího ligového brankáře v ročníku 2006/07: 1. Daněk (Plzeň) 21 bodů, 2. Miller (Mladá Boleslav) 15, 3. Drobisz (Slovácko) 12.

Fanshop banner