Nečas a Schubert udrželi naději na záchranu
Klub

Nečas a Schubert udrželi naději na záchranu

Redakce

Naděje na záchranu juniorky ve třetí lize žije. Podpořila ji sobotní výhra v Bystřanech nad teplickou juniorkou, na které se gólově podepsali Schubert s Nečasem, a zároveň i domácí prohra hradecké juniorky s příbramským soupeřem. Prvním jasným sestupujícím z ČFL do divize je tedy mužstvo FK Teplice"B" a o druhém se rozhodne v posledním mistrovském kole 16. června. Pokud FK Mladá Boleslav"B" porazí Viktorii Plzeň"B", bude slavit záchranu.

Do Břežan odjel trenér Stanner s mužstvem bez posil z prvoligového kádru. Mladíci v utkání prokázali potřebnou bojovnost a zodpovědnost a po zásluze získali velice důležité tři body. Boleslavští začali aktivněji, ale na gól čekali téměř celý poločas. Na první velkou šanci Krátkého, který ve 20. minutě po rohovém kopu hlavičkoval z malého vápna nad soupeřovu branku, odpověděli Tepličtí obdobnou šancí, kdy jejich hráč hlavičkou těsně minul branku.
Ve 31. minutě povedená Nečasova rána z hranice šestnáctky lízla břevno. Ve 41. minutě po Nečasově akci po pravé straně předvedl Schubert perfektní výběr místa v protivníkově trestném území, když byl u centrovaného míče dříve než bránící hráč a úspěšně skóroval - 0:1.
Tři minuty po změně stran se Krátký trefil jen do tyče a v 54. minutě po rohovém kopu hlavičkoval Brezinský z malého vápna těsně nad branku. Velkou teplickou šanci na vyrovnání zmařil brankář Šeda v 64. minutě.
V 77. minutě se Nečas probil před teplickou branku a podle vybíhajícího gólmana se trefil do sítě - 0:2. Pět minut před koncem utkání promarnil další gólovou šanci hlavičkující Brezinský. Mladoboleslavská juniorka vyhrála zaslouženě, neboť byla lepší než teplický soupeř v herním projevu i v počtu gólových šancí.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Šeda - Krátký, Brezinský, Pára, Kalíšek - M.Sedláček, Svoboda (77. Fabián), Kučera (71. Skramužský), Vajgl - Nečas, Schubert (88. Gögh).

Góly: 41. Schubert, 77. Nečas

Rozhodčí: Tereba

Diváků: 200

V době teplického utkání se hrálo také střetnutí Hradec Králové"B" - Marila Příbram"B" 0:3 a nečekaná hradecká prohra pomohla FK Mladá Boleslav"B" k poskočení na 16. příčku zaručující záchranu v ČFL.
Na konci třetiligové tabulky je před posledním kolem pořadí: 14. Plzeň"B" 36, 15. Ovčáry 36, 16. Mladá Boleslav"B" 33 bodů, 17. Hradec Králové"B" 32 bodů, 18. Teplice"B" 27 bodů.
V posledním kole se hrají utkání Kolín - Hradec Králové"B", Příbram"B" - Teplice"B" a v sobotu 16. června od 17 hodin na Astonce FK Mladá Boleslav"B" - Viktoria Plzeň"B".
Boleslavské mladíky čeká utkání roku, ve kterém potřebují vyhrát pro jistotu záchrany v ČFL. Plzeňské juniorce mají vracet prohru 0:1 z loňského podzimu.

Fanshop banner