Marek Matějovský měl svatbu na hřišti
Klub

Marek Matějovský měl svatbu na hřišti

Redakce

Král fotbalových trávníků Marek Matějovský se oženil a královnou se tak stala Simona, dlouholetá přítelkyně a maminka jejich osmiměsíčního prince Dominika. Letní pauzu v jinak nahuštěném fotbalovém kalendáři využil k ženění nejen Marek Matějovský, ale i jeho spoluhráč Tomáš Sedláček. Ten měl svatbu o týden dříve v první červnové sobotě. Matějovského svatba však vzbudila pozornost médií, neboť se konala přímo na hrací ploše fotbalového hřiště v Mladé Boleslavi.

V pátek 9. června deset minut po jedné hodině odpolední v místě, odkud se jinak zahrávají pokutové kopy na fotbalovou branku pod jižní tribunou, dvakrát zazněl zřetelný souhlas s manželstvím. "Ano," řekl nejprve ženich Marek a posléze i nevěsta Simona. Oddávajícím byl člen zastupitelstva města Mladá Boleslav Luboš Dvořák. Svatební obřad na fotbalovém trávníku doprovázely tóny světových hudebních hvězd (Enya, Slade, Richard Marx, Bryan Adams, Bonie Tyler, Vangelis, U2, Patrik Swayze, Boney Bianco, Sonny and Cher).
Po půlhodinovém obřadu odjeli novomanželé se svatebními hosty z boleslavského městského stadionu na Holé Vrchy, kde byla v penzionu Sparing připravena svatební hostina. Matějovského svatbu si nenechali ujít novináři, fotografové a kameramani nejdůležitějších tuzemských médií. Důvody jejich zájmu byly dva. Ženich je v současnosti nejlepším fotbalistou tuzemské Gambrinus ligy a zároveň prvním ligovým fotbalistou, který se oženil přímo na trávníku fotbalového hřiště.

Fanshop banner