Trenér Luděk Zajíc podruhé vstoupí s FK Mladá Boleslav do I. Gambrinus ligy
Klub

Trenér Luděk Zajíc podruhé vstoupí s FK Mladá Boleslav do I. Gambrinus ligy

Redakce

Luděk Zajíc nebude v první lize žádný zajíc. V nejvyšší tuzemské soutěži působil jako Uhrinův asistent ve Spartě Praha a Molnárův ve Slovácku, v pozici hlavního trenéra v Hradci Králové v roce 1995 a společně s Bokšou v Mladé Boleslavi na podzim 2004. Prostředí i hráče v Mladé Boleslavi zná a velké změny nechystá. Jako dosavadní šéf skautingu však má nějaké posily vytipované, neboť obhájení boleslavských pozic v Gambrinus lize i Poháru UEFA bude velmi náročný úkol.

Luděk Zajíc narozený v listopadu 1960 začal trenérskou kariéru v divizní Chrudimi, se kterou slavil dvakrát postup a dotáhl ji až do druhé ligy. Potom asistoval Dušanu Uhrinovi staršímu ve Spartě Praha. Dalšími tuzemskými štacemi byly postupně prvoligový Hradec Králové, návrat do Chrudimi, Bohdaneč a druholigový Most.
Po zahraničním angažmá v Kuvajtu u tamní dospělé i juniorské reprezentace přišel v roce 2004 poprvé do Mladé Boleslavi. Spolu s Milanem Bokšou převzali druholigový tým s postupovými ambicemi, které splnili. Po radosti z postupu a historické boleslavské premiéry v Gambrinus lize nedokončili však podzimní sezónu. Nahradil je Uhrin s Čuhelem.
Luděk Zajíc pak působil jako asistent trenéra Molnár v ligovém Slovácku a do Mladé Boleslavi se vrátil na post šéfa klubového skautingu. Letos na podzim po třech letech podruhé vstoupí s Mladou Boleslaví do první ligy. Převažuje nervozita nebo těšení?

„Těšení považuji za základní podmínku u práce, která mě čeká."

Nic lehkého vás ale nečeká, neboť přebíráte mužstvo ze špičky tuzemské ligy, od něhož se očekávají obdobné výsledky jako v předchozích dvou letech?

„Dušan Uhrin odvedl v Boleslavi velmi kvalitní práci a je pravda, že bude obtížné dosažené pozice uhájit. Ale já to beru jako fakt, který patří k fotbalu."

Už jste přemýšlel o nějakých změnách v hráčském kádru?

„Určitě k nějakým hráčským přesunům dojde, ale zásadní obměnu nepředpokládám. Chystám se stavět na úspěšném základu mužstva, neboť doufám, že zůstane pohromadě."

Fanshop banner