Boleslav se v létě střetne s německým mistrem
Klub

Boleslav se v létě střetne s německým mistrem

Redakce

Po třítýdenní dovolené se fotbalisté FK Mladá Boleslav sejdou na zahájení letní přípravy kolem 20. června. „Přesný den a hodinu si určí nový trenér mužstva," uvedl boleslavský sportovní ředitel Zdeněk Kudela. Ten také ve stručnosti prozradil některé již známé akce fotbalové přípravy, ve které se boleslavský tým střetne s dvěma bundesligovými soupeři. Jedním z nich by měl být německý mistr VfB Sttutgart.

Jenom pár úvodních tréninků absolvují boleslavští fotbalisté v domácím prostředí. Od pondělí 25. června je celý týden čeká kondiční příprava v Písku. Na píseckém hřišti sehrají dva přípravné duely. Ve středu 27. června s Banskou Bystricí a v sobotu 30. června s Marilou Příbram. Po sobotním utkání se mužstvo ze soustředění vrátí do Mladé Boleslavi.
Ve sváteční čtvrtek 5. července se FK Mladá Boleslav zúčastní pátého ročníku Letního turnaje o pohár starosty města Čelákovic za účasti dalších dvou prvoligových celků SK Slavia Praha, 1.FC Brno a domácího Unionu Čelákovice, který slaví postup ze středočeského přeboru do divize.
Od 11. července je podobně jako v loňském létě naplánovaný herní kemp v Rakousku, kde by měli Boleslavští změřit síly nejméně se třemi zahraničnímu mužstvy. „Domluvený už máme přátelský zápas s čerstvým bundesligovým mistrem VfB Sttutgart," prozradil Zdeněk Kudela.
Dalším bundesligovým soupeřem v letní přípravě bude WfL Wolfsburg, který přijede v pátek 20. července do Mladé Boleslavi. „Přátelským utkáním s Wolfsburgem si chceme spolu s fanoušky připomenout stopáté výročí mladoboleslavského fotbalu," uvedl Kudela.
Nový mistrovský ročník 2007/08 tuzemské Gambrinus ligy začne v prvním srpnovém víkendu. Do dění evropského pohárového dění Mladá Boleslav vstoupí až na přelomu září a října. V pátek 31. srpna se losují dvojice soupeřů pro první kolo poháru UEFA, kam se boleslavský klub kvalifikoval přímo a jehož termíny jsou 20. září a 4. říjen.

Fanshop banner