V utkání pravdy posílená juniorka propadla
Klub

V utkání pravdy posílená juniorka propadla

Redakce

Vedení boleslavského i hradeckého klubu souboj svých rezervních týmů pokládala za velmi důležitý a proto se v obou sestavách objevili hráči s áčkových soupisek. Na boleslavské straně pět, na hradecké dokonce sedm. Protože před utkáním měla boleslavská juniorka pouze jeden bod náskoku na sestupové místo, kde byl hradecký soupeř, jednalo se opravdu o utkání pravdy. Na trávníku nasáklém vodou po nočním dešti boleslavští fotbalisté trestuhodně promarnili, co v předchozích třech vyhraných zápasech získali. O zbytek naděje na záchranu budou ještě hrát proti juniorkám Teplic a Plzně.

Boleslavští začali aktivně, Hradečtí zjevně opatrně. Ve 12. minutě Vajgl připravil šanci Nečasovi, ten však pouze nastřelil padajícího brankáře Podhajského. V 19. minutě se v hradecké šestnáctce uvolnil Ordoš, ale střelou z úhlu branku minul. V následující minutě M.Sedláček pálil nad.
Nevyužité boleslavské příležitosti probudily hradecké fotbalisty. Ve 21. minutě se před boleslavskou brankou nedomluvili Šmarda s Duchničem a tak byl Kučera ještě bez práce. V další obrovské hradecké šanci se po trestňáku dostal na malém vápně Duchnič šťastně k odraženému míči, ale ten mu utekl do zámezí. Ve 24. minutě po Pilařově akci hlavičkoval mimo levou tyčku Glavula a ten samý hráč ve 38. minutě tvrdě vystřelil z dvaceti metrů a Kučera svoji branku ochránil jen za cenu rohového kopu.
Rozhodčí první poločas nastavil o dvě minuty, ve kterých Hradečtí získali důležité vedení. Pilařův centr od levé postranní lajny hlavičkoval Glavula do břevna, od kterého se míč svezl za brankovou čáru - 0:1.
Dvě minuty po změně stran se v gólové šanci ocitl boleslavský Nečas. Po uklouznutí Kašpara se dostal ke střele, ale hradecký stoper mu ji stačil vleže zblokovat a nadějná akce skončila rohovým kopem, s nímž si brankář Podhajský snadno poradil.
V 52. minutě Pilař na půlce fauloval Ševinského, ten trestný kop poslal před hradeckou branku a Ordoš v plném běhu dokázal míč trefit k pravé tyčce tak, že mu Podhajský nestihl zabránit v cestě do sítě - 1:1.
V 63. minutě neuznal rozhodčí dva góly kvůli ofsajdovým postavením střelců. Nejprve Vizingr poslal do šance Nečase a ten úspěšně přeloboval vybíhajícího Podhajského a vzápětí na druhé straně hřiště po Šmardově centru z levé strany Poděbradský hlavou překonal Kučeru. Skóre se nezměnilo po zmíněných ofsajdových situacích, ale ani po Špidlenově bombě v 67. minutě, kdy Kučera včas skočil k pravé tyčce.
V 77. minutě hradecký Glavula z trestného kopu namířil podle hráčské zdi přesně do vnitřní strany levé boleslavské tyčky a od ní se míč odrazil za záda marně se natahujícího Kučery - 1:2.
Druhé hradecké vedení již boleslavští hráči nedokázali smáznout. Ve čtyřminutovém nastavení vyrazil Kučera bombu Hašlera a po Krátkého centru Ordoš slabě hlavičkoval mimo hradeckou branku.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Kučera - Ševinský, Brezinský, Pára, Krátký - M.Sedláček (74. Gögh), Brunclík, Ordoš, Vajgl (33. Fabián) - Nečas (68. Horák), Vizingr.

Sestava FC Hradec Králové"B": Podhajský - Kaplan, Kašpar, Ferčák, Špidlen - Poděbradský (85. Pacák), Gavula, Přibyl, Šmarda - Pilař (88. Chleboun), Duchnič (73. Hašler).

Góly: Ordoš - Gavula 2

ŽK: Horák - Gavula

Rozhodčí: Němec - Urban, Hlaváč

Diváků: 260

FK Mladá Boleslav"B" zbývá ještě sehrát dvě poslední utkání. V sobotu 9. června v Bystřanech s FK Teplice"B" a v sobotu 16. června na domácím hřišti Astonka proti Viktorii Plzeň"B". Pro záchranu v ČFL musí obě utkání vyhrát a získat po třech mistrovských bodech.

Fanshop banner