Přijďte na Astonku fandit juniorce proti Hradci
Klub

Přijďte na Astonku fandit juniorce proti Hradci

Redakce

V sobotu 2. června od 10,15 hodin se na hřišti Astonka hraje třetiligové mistrovské utkání FK Mladá Boleslav"B" - FC Hradec Králové"B" a bojuje se o setrvání v ČFL. V aktuálním pořadí je FK Mladá Boleslav"B" třetí od konce s pouhým jedním bodem náskoku před předposledním FC Hradec Králové"B". Když mladoboleslavská juniorka vyhraje, učiní rozhodný krok od propasti do divize, proto je v prvním červnovém sobotním dopoledni každý hlas povzbuzení vítán.

Boleslavská juniorka našla formu, neboť poslední tři utkání vyhrála (doma s Unionem Cheb 1:0 a se Spartou Krč 3:0, venku v Prachaticích 2:1) a usadila se těsně nad sestupovou příčkou. O ní se bude v sobotu přetahovat s hradeckou juniorkou. Případnou výhrou by boleslavští fotbalisté hradeckým rivalův odskočili o čtyři body, což by pro závěrečná dvě mistrovská kola ČFL byl uklidňující počinek.
Na podzim 2006 na hřišti ve Lhotě pod Libčany, kde hradecká juniorka hraje svá domácí utkání, vyhráli Boleslavští jednoznačně 4:0, což je do této chvíle jejich nejvýraznější vítězství z jedenatřiceti odehraných utkání mistrovského ročníku ČFL 2006/07. Hradecké sestřelil Vizingr třemi trefami ve 42., 56. a 74. minutě, čtvrtý gól přidal Murárik v 60. minutě. O tom, že zkušený Vizingr byl k neutahání, svědčí fakt, že deset minut před koncem hlavičkoval ještě do tyče.
Podzimní sestava FK Mladá Boleslav"B" proti hradeckému soupeři vypadala takto: Šeda - Krátký, Doležal, T. Brezinský, Mrvík - Brunclík, Murárik, Vajgl (78. Skramužský), M. Sedláček - Vizingr (75. Herman), Kysela (63. Voborník).

Závěr tabulky ČFL před zbývajícími třemi koly: 13. Jablonec"B" (40:42) 35 bodů, 14. Ovčáry (33:52) 35 bodů, 15. Plzeň"B" (36:44) 33 bodů, 16. Mladá Boleslav"B" (36:43) 30 bodů, 17. Hradec Králové"B" (26:44) 29 bodů, 18. Teplice"B" (26:65) 27 bodů.

Zbývá v ČFL sehrát:
2. června: Mladá Boleslav"B" - Hradec Králové"B", České Budějovice"B" - Teplice"B", Jablonec"B" - Plzeň"B", Ovčáry - Bohemians Praha
9.-10. června: Sparta"B" - Jablonec"B", Plzeň"B" - České Budějovice"B", Teplice"B" - Mladá Boleslav"B", Hradec Králové"B" - Příbram"B", Sparta Krč - Ovčáry
16. června: Kolín - Hradec Králové"B", Příbram"B" - Teplice"B", Mladá Boleslav"B" - Plzeň"B", Jablonec"B" - Cheb, Ovčáry - Prachatice

Fanshop banner