Trenér Uhrin se toužil rozloučit titulem
Klub

Trenér Uhrin se toužil rozloučit titulem

Redakce

Když na tiskovce po utkání Mladé Boleslavi se Slovanem Liberec oznámil Dušan Uhrin, že končí u boleslavského týmu, nevzbudil mimořádný rozruch. Vrabci na střeše si již několik předchozích dnů štěbetali, že má namířeno z Pojizeří na východ Evropy. Rozloučení se mu povedlo parádně. Po čtyřgólové výhře jeho jméno fandové skandovali podobně jako jména oblíbených hráčů. Na večerní fotbalové párty s fotbalisty, vedením klubu a sponzory své působení v Mladé Boleslavi uzavřel definitivně.

Když Dušan Uhrin v debatě s moderátorem Petrem Rychlým prohlásil, že se mu z Mladé Boleslavi odchází těžko, tak fotbalový prezident Josef Dufek kontroval slovy, že má stále možnost zůstat.
„Vím, že jsem nepříjemný a že to asi se mnou bylo těžké. Děkuji pánům Dufkovi, Šeterlemu a Kudelovi za to, že na mě měli nervy při dohadování, proč stavím do zápasů právě ty lidi, které jsem stavěl," řekl Uhrin a poděkoval hráčům za to, co dokázali, neboť loňské druhé a letošní třetí místo v Gambrinus lize je především jejich úspěch. „Chtěl jsem z vás vymáčknout všechno, co ve vás je, protože když jsem se chystal po panu Bokšovi převzít boleslavské mužstvo, mnozí mě odrazovali, že je to tým s nejhoršími hráči v lize."
„Spolupráce to byla oboustranně náročná a obohacující. Je nám líto, že odchází, neboť jsme jej ještě po posledním zápase přemlouvali, aby zůstal,"
prozradil generální manažer Jaromír Šeterle, že boleslavský klub o Uhrinovy služby usiloval i pro příští soutěžní ročník. „Ale třeba je právě ten správný čas se rozejít, abychom se zase někdy mohli potkat," zafilozofoval si Šeterle.
Prezident Dufek působil dokonce sklesle, když se veřejně s Uhrinem loučil. „Vnitřně jsem byl přesvědčený, že si Dušan odchod rozmyslí. Vážím si toho, že vytáhl boleslavský tým do prvoligového popředí, o čemž svědčí loňské druhé a letošní třetí místo. Má parametry velkého trenéra," prohlásil Dufek.
„Chtěl jsem pro Mladou Boleslav titul a mrzí mě, že se to nepovedlo," řekl na rozloučenou Dušan Uhrin. A když skončila fotbalová párty, podal si s každým ruku, nechal se párkrát vyfotografovat a odešel do tmy poslední boleslavské noci. Dva dny po závěrečném utkání české ligy se měl hlásit v rumunském Temešváru, aby začal novou etapu své trenérské kariéry.

Fanshop banner