Společenská párty uzavřela fotbalovou sezónu
Klub

Společenská párty uzavřela fotbalovou sezónu

Redakce

Na párty byla velmi rozverná nálada. Nebylo divu, po čtyřgólovém vítězství nad Libercem a při poslechu lechtivých anekdot Petra Rychlého. Komiku jeho slovních projevů občas nechtěně násobily pauzy vynucené překladatelem do němčiny, aby si humoru užili i všichni přítomní hosté z vedení automobilky. O hudební zpestření se starala zpěvačka Renata Drössler. K první písničce nastoupila ve fotbalovém dresu, který vzápětí svlékla, aby po zbytek večera pokračovala v úsporném kostýmu bez náznaku dalšího odkládání oděvu.

Fotbalový prezident Josef Dufek snil o výstavbě nové fotbalové arény, vybudování fotbalové akademie a hlavně veřejně děkoval všem, na koho si vzpomněl, že má něco společného s boleslavským fotbalem. Byli u toho také zástupci hlavních partnerů FK Mladá Boleslav. Z představenstva Škoda Auto Martin Jahn, Holgert Kintscher a Horst Mühl, z vedení cestovní kanceláře Čedok Jiří Šimáně a Miroslav Res, z magistrátu města všichni tři náměstci Adolf Beznoska, Jan Smutný a Jaroslav Polívka, jenom primátor Raduan Nwelati neměl celý večer čas...
Za slovního pošťuchování Petra Rychlého přebrali individuální ocenění tři největší hvězdy boleslavského fotbalu. Brankář Miller exkluzivní hodinky, Matějovský poukaz na luxusní dovolenou s Čedokem a kanonýrovi Peckovi automobilka Škoda Auto půjčila na rok roomstera. „Bude potřebovat pořádný rodinný vůz," připomněl moderátor Rychlý, že nejlepšímu ligovému střelci se každým dnem rozroste rodina o druhého potomka.
Z podia a s mikrofonem v ruce také hodně děkoval trenér Dušan Uhrin, když se loučil s Mladou Boleslaví. Podepsal totiž smlouvu s rumunským klubem z Temešváru. „Odchází se mi těžko, ale doba uzrála a po necelých třech letech je asi ten správný čas," prohlásil Uhrin. „Co bych měl říkat já," poznamenal tiše brankář Miller, který v boleslavském mužstvu působí už sedm sezón.
„Vím, že jsem byl nepříjemný, ale chtěl jsem z vás vymáčknout všechno, co ve vás je," řekl Uhrin na závěr pochvaly, kterou vyseknul boleslavským fotbalistům. „Spolupráce byla oboustranně náročná a obohacující," poznamenal generální manažer klubu Jaromír Šeterle. „Má parametry velkého trenéra," nešetřil uznáním fotbalový prezident Josef Dufek, jenž ještě v pondělí zkoušel Uhrinovo rozhodnutí zlomit, ale nepochodil. Úspěšný kouč se vydal na své první zahraniční angažmá a to vydařené boleslavské mu bude připomínat zarámovaný dres FK Mladá Boleslav s podpisy fotbalistů.
Tak skončil třetí ročník fotbalové ligy v Mladé Boleslavi. S radostí nad postupem do poháru UEFA a s myšlenkami, jaký bude ten čtvrtý...

Fanshop banner