Boleslav bude hrát pohár UEFA bez Uhrina
Klub

Boleslav bude hrát pohár UEFA bez Uhrina

Redakce

Nedlouho po skončeném utkání Mladé Boleslavi se Slovanem Liberec se nad Pojizeří přihnala průtrž mračen. Přijít o hodinku dříve, zkazila by fotbalovým příznivcům mimořádně zdařilou podívanou, jakou předváděli především boleslavští hráči. Přesto debatování o nastřílených gólech či povedených akcích překryly informace o dalších osudech přítomných trenérů.

Sestřih zajímavých záběrů z utkání FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec, včetně gólů Kysely a Kopice, přináší Bolka TV.

„Byl tom můj poslední zápas v roli trenéra Mladé Boleslavi," prohlásil Dušan Uhrin, ale odmítl upřesnit, kde bude v trenérské kariéře pokračovat. Až na večerní party, kde se oficiálně rozloučil s fotbalisty i vedením klubu, přiznal odchod do rumunského Temešváru. Aby se na podobné téma vyjádřil také Vítězslav Lavička, vyzvali libereckého trenéra novináři v přeplněném tiskovém středisku boleslavského městského stadionu. „Nejsem schopen vám v tuto chvíli odpovědět, zda to byl můj poslední zápas na liberecké lavičce," pravil s tajemným úsměvem.
Liberecký trenér byl hodně rozčarovaný. „Je to pro nás hodně hořký konec sezóny. Věděli jsme, že můžeme v jednom utkání hodně získat i hodně ztratit, snažili jsme se držet se soupeřem krok, ale v druhé půli jsme se dostali pod velký tlak, Boleslav si vynutila spoustu standardních situací, ze kterých jsme také inkasovali," nerad, ale bez vytáček přiznal Lavička, že jeho tým neodolal hernímu tlaku aktivnější Mladé Boleslavi.
„Zaslouženě jsme prohráli, gratuluji Dušanovi i Boleslavi k předvedenému výkon i vítězství a přeji hodně úspěchů v poháru UEFA,"
dodal Lavička, kterému při odchodu ze hřiště lidé aplaudovali podobně srdečně jako domácímu Uhrinovi. „To byla slabá náplast na krutou prohru."
Boleslavskému kouči se mluvilo pochopitelně lépe. „Pro nás to bylo těžké utkání, hlavně ve chvíli kdy jsme nedali penaltu, neboť po ní hráči na chvíli znervózněli. Do druhé půle jsme se snažili mužstvo zklidnit a nabádali hráče, aby byli důrazní před pokutovým územím," uvedl Uhrin. Zdůraznil, že na jeho hráčích bylo vidět, jak moc chtějí vyhrát a také proto vyhráli. „Určitě jsme tak důležité utkání s Libercem zvládli zásluhou zkušeností, které hráči získali v loňském působení v evropských pohárech," přidal závažný postřeh Uhrin.
Další zkušenosti v Poháru UEFA budou Boleslavští sbírat zásluhou výhry nad Libercem a tím pádem umístění na třetí ligové příčce. Ale už bez Dušana Uhrina ...

Fanshop banner