Boleslav vypráskala Liberec góly Kysely, Kopice a Holuba
Klub

Boleslav vypráskala Liberec góly Kysely, Kopice a Holuba

Redakce

To byla fotbalová fantazie! Po prvním poločase, ve kterém boleslavský kapitán Matějovský neproměnil penaltu, přejel jeho tým libereckého soupeře, když po hodině hry v rozpětí deseti minut nastřílel tři góly. Dvakrát se trefil Kysela a jednou Kopic. Poslední hřebík do liberecké rakve zarazil v devadesáté minutě Holub. Protože pražská Slavia podle očekávání vyhrála v Českých Budějovicích a vykopala si tak kvalifikaci Ligy mistrů, Mladá Boleslav ze třetí příčky postupuje do předkola Poháru UEFA. Poražený obhájce mistrovského titulu Slovan Liberec skončil v lize čtvrtý.

První vystřelili na soupeřovu branku liberecký Papoušek a boleslavský Matějovský. Gólmani byli na místě. Po Rajnochově faulu na Nezmara kopal trestňák Pudil a hlavou ho prodloužil Hodúr nad boleslavskou branku. Na hřišti se v mnoha osobních soubojích bojovalo o každý míč velmi tvrdě. Odnesl to Dittrich, kterého nahradil Sedláček. Ještě před tím však nedal Matějovský penaltu. V 18. minutě ji sudí nařídil za faul Janů na pronikajícího Dittricha. Míč si postavil boleslavský kapitán. „Kouknul jsem na Pecku, ale mrknul na mě, ať to kopnu já." Tak se rozeběhl a napálil míč nad liberecké břevno, ačkoliv mířil pod horizontální konstrukci branky.

A protože ze hry se netrefili Ševinský, Abraham, Pudil ani Nezmar, tak první poločas skončil bez gólů. Ty začaly padat až téměř po hodině hry. V 58. minutě po faulu na pronikajícího Pecku rozehrál Poláček s citem trestný kop před libereckou branku, kde v pravou chvíli vyskočil Kysela a usměrnil míč do sítě - 1:0. Vzápětí pálil Matějovský, ale Hauzra nepřekonal. V 65. minutě Matějovský z pravé strany přetáhnul centr na Pecku a ten bez přípravy vyslal povedenou dělovku na Hauzra, který stačil pouze vyrazit k boleslavskému kanonýrovi, jenž nezištně přistrčil na malé vápno Kyselovi, aby mohl bez obtíží dorazit do prázdné branky druhý gól - 2:0. V 68. minutě Poláčkův rohový kop trknul hlavou nechytatelně za Hauzrova záda Kopic - 3:0.

Do kolen Liberecké srazil Holub, který v 88. minutě vystřídal Kyselu. Hned se zapojil do kombinační akce, která skončila rohovým kopem. Sedláček ho načechral na Holubovu hlavu a ten se nezmýlil - 4:0.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát - Dittrich (38. Sedláček), Matějovský, Abraham, Poláček - Kysela (88. Holub), Pecka (90. Rolko).

Sestava FC Slovan Liberec: Hauzr - Matula, Košťál, Brezinský, Janů - Papoušek, Liška (62. Blažek), Bílek, Hodúr, Pudil (76. Jonáš) - Nezmar (88. Maršner).

Góly: 58.a 65. Kysela, 68. Kopic, 90. Holub

ŽK: Abraham, Kopic - Nezmar, Brezinský, Bílek

Rozhodčí: Kocián - Lhoták, Večeřa

Diváků: 5000 (vyprodáno)

Fanshop banner